1-O.- La Generalitat demana observadors internacionals per a l’1-O de qualsevol nacionalitat excepte l’espanyola

  • El Govern de la Generalitat ha fet una crida a través de la pàgina web del referèndum perquè tant observadors com visitants internacionals supervisin la jornada de votació el proper 1 d'octubre. Entre altres requisits per dur a terme treballs de seguiment, els candidats no poden ser espanyols.

VilaWeb
Redacció
14.09.2017 - 15:17

MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

El Govern de la Generalitat ha fet una crida a través de la pàgina web del referèndum perquè tant observadors com visitants internacionals supervisin la jornada de votació el proper 1 d’octubre. Entre altres requisits per dur a terme treballs de seguiment, els candidats no poden ser espanyols.

Segons recorda la pàgina web, que ha estat replicada després que la seva primera versió fos tancada per ordre judicial, la llei del referèndum aprovada pel Parlament la passada setmana promou la presència d’observadors electorals internacionals. Així, la Generalitat dona la benvinguda a les organitzacions o persones que a títol individual vulguin formar part en les tasques d’observació del referèndum, seguint el procediment durant la jornada de votació, la qual cosa la Generalitat entén que “garanteix la seva qualitat democràtica”.

Els candidats per ser triats han d’emplenar una inscripció amb diferent documentació abans del 25 de setembre i a més, han de ser majors d’edat i poden ser de “qualsevol nacionalitat” menys espanyols, informa la web del referèndum.

El Govern demana que els candidats s’abstinguin de fer comentaris a les xarxes socials relacionats amb la consulta independentista. Al mateix temps que informa que la Sindicatura Electoral del referèndum no assumirà les despeses de viatge, allotjament ni relacionats amb el desenvolupament del seguiment electoral.

Al costat de la figura d’observador, es convida al fet que l’1 d’octubre hi hagi visitants internacionals, els quals tampoc no poden ser de nacionalitat espanyola, i que duran a terme tasques de seguiment, tot i que d’una manera menys intensiva i coordinada que els equips d’observadors. Als visitant se’ls recomana seguir en els seus missatges en xarxes socials la línia marcada en el Codi de Conducta.

En tots dos casos la Generalitat seleccionarà els aspirants basant-se en la seva educació i la seva experiència en missions observació electoral, així com en activitat política o en la defensa i promoció dels Drets Humans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor