1-O.- Compromís demana que compareguin quatre ministres per la “ofensiva” contra el referèndum

  • Compromís ha registrat en el Senat una petició de compareixença dels ministres d'Interior, Justícia, Hisenda i Defensa --Juan Ignacio Zoido, Rafael Català, Cristóbal Montoro i Mª Dolores de Cospedal, respectivament-- perquè donin detalls de l'operació oberta pel Govern central contra el procés del referèndum català, els drets dels ciutadans i les seves institucions.

VilaWeb
Redacció
23.09.2017 - 11:32

VALÈNCIA/MADRID, 23 (EUROPA PRESS)

Compromís ha registrat en el Senat una petició de compareixença dels ministres d’Interior, Justícia, Hisenda i Defensa –Juan Ignacio Zoido, Rafael Català, Cristóbal Montoro i Mª Dolores de Cospedal, respectivament– perquè donin detalls de l’operació oberta pel Govern central contra el procés del referèndum català, els drets dels ciutadans i les seves institucions.

La coalició vol saber l’origen de les ordres en diferents actuacions succeïdes al llarg de la setmana a Catalunya, que recorda que han passat per “detencions, inspeccions sense ordre judicial, registres i un enorme dispositiu sense precedents en la democràcia del nostre país”, amb l’objectiu de “frenar una simple votació en la qual es busca conèixer l’opinió dels ciutadans d’independitzar-se o no d’Espanya”.

En un comunicat, el senador Carles Mulet ha traslladat la iniciativa de Compromís, que pregunta en la cambra alta pel cost del desplaçament d’aquest contingent, així com l’estimació econòmica de les hores dels agents, del lloguer de vaixells i el trasllat de mitjans materials fins a les principals ciutats catalanes.

“En alguns casos, ha estat la instrucció d’un jutge ultra que ha reobert una denúncia arxivada en el seu moment presentada per un partit ultra extraparlamentari, i en moltes altres i polèmiques decisions sembla que es van prendre a les braves, sense autorització judicial”, ha assegurat el parlamentari.

Mulet ha recordat a més que “el PP ha demanat referèndums pel model d’un hospital, el d’Àlaba sobre la segregació de Treviño, a Sogorb (Castelló) sobre la rehabilitació del casc històric, a Castella-la Manxa sobre la religió catòlica, sobre l’abocador de Nerva, sobre la ubicació del Belén a Maó. I un senyor que es diu Ángel Acebes en va demanar un el 2006 sobre l’Estatut català al Congrés”.

“Quanta gent es va detenir llavors?”, s’ha preguntat el senador, per inquirir al Govern central sobre “quina repercussió ha tingut pel Ministeri i els agents, que han hagut d’anul·lar vacances i dies de permisos?”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor