RECEPTA: Carxofes de Benicarló amb gavardina

  • Comença la festa de la carxofa en aquesta localitat del Baix Maestrat

VilaWeb

Redacció

10.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana s’obren les festes de la carxofa de Benicarló. La carxofa en aquest territori del Baix Maestrat és destacada com a producte amb denominació d’origen per la seva qualitat. En temporada com la que som, els restauradors de la zona despleguen les seves arts més afinades per fer lluïr aquesta flor de gust tan peculiar i propietats saludables. Us oferim una recepta senzilla de la gastronomia popular dels restauradors de Benicarló, les carxofes amb gavardina. Amb tot, podeu consultar les receptes de més d’un centenar de plats cuinats amb carxofa, a la web del municipi. 

Ingredients:

12 carxofes

2 ous

Alls

Julivert

Farina

Una mica de sal

1 llima

Oli d’oliva

Elaboració:

Peleu les carxofes, les lamineu i les deixeu reposar amb aigua, llima i sal. Després eixugueu les làmines, bateu els ous amb el julivert, els alls picats i una mica de sal.

Passeu les làmines de carxofa per aquest batut i, tot seguit, les enfarineu.

Poseu l’oli en una paella al foc i quan estiga calent fregiu les carxofes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem