10.01.2015 - 06:00
Aquest cap de setmana s’obren les festes de la carxofa de Benicarló. La carxofa en aquest territori del Baix Maestrat és destacada com a producte amb denominació d’origen per la seva qualitat. En temporada com la que som, els restauradors de la zona despleguen les seves arts més afinades per fer lluïr aquesta flor de gust tan peculiar i propietats saludables. Us oferim una recepta senzilla de la gastronomia popular dels restauradors de Benicarló, les carxofes amb gavardina. Amb tot, podeu consultar les receptes de més d’un centenar de plats cuinats amb carxofa, a la web del municipi.
Ingredients:
12 carxofes
2 ous
Alls
Julivert
Farina
Una mica de sal
1 llima
Oli d’oliva
Elaboració:
Peleu les carxofes, les lamineu i les deixeu reposar amb aigua, llima i sal. Després eixugueu les làmines, bateu els ous amb el julivert, els alls picats i una mica de sal.
Passeu les làmines de carxofa per aquest batut i, tot seguit, les enfarineu.
Poseu l’oli en una paella al foc i quan estiga calent fregiu les carxofes.