Pau Garcia-Milà, l’emprenedor

VilaWeb
Redacció
25.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Revisant la bústia de correu he trobat un missatge electrònic d’un tal Pau Garcia-Milà, datat el 4 d’agost de 2005, que ens deia: ‘Estimats amics de VilaWeb. Hem publicat un nou projecte lliure que hem creat en català, castellà i anglès i us en volíem informar. Es diu EyeOS i us enganxem la notícia.’ D’aquell incipient escriptori web al núvol de programari lliure desenvolupat per Garcia-Milà i Marc Cercós, tots dos d’Olesa de Montserrat i amb tan sols disset anys, se n’ha sentit parlar molt: de sistema operatiu virtual, EyeOS esdevingué poc temps després una empresa internacional de suport, manteniment i consultoria de serveis de virtualització de companyies com IBM i Telefònica. Justament aquesta operadora és la que, fa ben poques setmanes, s’ha quedat l’empresa, que aquests darrers temps passava dificultats econòmiques. L’anunci de l’adquisició ha arribat poc després de saber-se que Garcia-Milà ja té un altre projecte al cap, IdeaFoster, encaminat a ‘materialitzar idees’.

· Podeu escoltar el programa en format mp3.

· També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

· Podeu descarregar el podcast de L’internauta des de VilaWeb o de l’iTunes.

‘L’internauta‘ s’emet a VilaWeb cada divendres.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem