Recepta: Cors de carxofa farcits de ‘steak’ tàrtar

  • Del llibre 'Pica-pica. Quinze menús per menjar amb els dits' de Toni Monné amb fotografies de Xabier Mendiola

VilaWeb
VilaWeb

Redacció

04.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Menjar amb els dits es converteix en una experiència deliciosa i original per a tots els sentits’, escriu el periodista gastronòmic Toni Monné, autor de la novetat editorial ‘Pica-pica‘  (Cossetània). Del llibre hem triat els Cors de carxofa farcits de ‘steak’ tàrtar. 

Monné adverteix: ‘Aquesta recepta no és complicada però resulta laboriosa de fer. Les carxofes s’oxiden de seguida i prenen un color fosc tan bon punt les tallem. Per aquest motiu, és aconsellble deixar-les prèviament en una cassola o un bol amb aigua, suc de llimona i una branqueta de julivert. En aquest sentit, els cors ja cuits i envasats són una bona opció per estalviar temps.’

Ingredients:

8 carxofes grosses fresques

(o 8 cors ja bullits i envasats)

2 rovells d’ou

2 cebes tendres

400 g de filet de vedella o bou

100 g de formatge d’ovella curat

salsa tabasco

tiges de cibulet

pebre

sal


Elaboració:

Retireu les fulles dures de les carxofes i talleu-ne la punta i el tronxo de manera que en quedi només la part central. Elimineu el borrissol de dins tot deixant-ne l’interior buit, i coeu-les en aigua amb sal durant uns 10 ó 12 minuts, fins que siguin toves. Escorreu-les i deixeu-les refredar.

Piqueu la carn amb un ganivet gran i ben esmolat.

Netegeu les cebes, piqueu-les i incorporeu-les a la carn. Afegiu-hi també els rovells, unes gotes de tabasco, sal i pebre, i barregeu.

Ompliu les carxofes amb aquesta preparació i tireu-hi per sobre el formatge, tallat a escates, i una mica de cibulet picat. Serviu-les de seguida. 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem