04.04.2014 - 06:00
‘Menjar amb els dits es converteix en una experiència deliciosa i original per a tots els sentits’, escriu el periodista gastronòmic Toni Monné, autor de la novetat editorial ‘Pica-pica‘ (Cossetània). Del llibre hem triat els Cors de carxofa farcits de ‘steak’ tàrtar.
Monné adverteix: ‘Aquesta recepta no és complicada però resulta laboriosa de fer. Les carxofes s’oxiden de seguida i prenen un color fosc tan bon punt les tallem. Per aquest motiu, és aconsellble deixar-les prèviament en una cassola o un bol amb aigua, suc de llimona i una branqueta de julivert. En aquest sentit, els cors ja cuits i envasats són una bona opció per estalviar temps.’
Ingredients:
8 carxofes grosses fresques
(o 8 cors ja bullits i envasats)
2 rovells d’ou
2 cebes tendres
400 g de filet de vedella o bou
100 g de formatge d’ovella curat
salsa tabasco
tiges de cibulet
pebre
sal
Elaboració:
Retireu les fulles dures de les carxofes i talleu-ne la punta i el tronxo de manera que en quedi només la part central. Elimineu el borrissol de dins tot deixant-ne l’interior buit, i coeu-les en aigua amb sal durant uns 10 ó 12 minuts, fins que siguin toves. Escorreu-les i deixeu-les refredar.
Piqueu la carn amb un ganivet gran i ben esmolat.
Netegeu les cebes, piqueu-les i incorporeu-les a la carn. Afegiu-hi també els rovells, unes gotes de tabasco, sal i pebre, i barregeu.
Ompliu les carxofes amb aquesta preparació i tireu-hi per sobre el formatge, tallat a escates, i una mica de cibulet picat. Serviu-les de seguida.