10.02.2014 - 06:00
‘Farem tot allò que sigui al nostre abast per ser fidels al compromís contret de fer del català la llengua vehicular d’aprenentatge’, deia divendres en un comunicat l’Escola Pia de Catalunya. Una de les cinc escoles afectades per les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliguen a fer un 25% de les classes en espanyol és l’Escola Pia de Sarrià. Arran d’això, l’entitat destaca que el TSJC contravé el seu caràcter propi –amb referència a l’ensenyament en llengua catalana, ‘perquè estem arrelats al país i al seu servei’– i el projecte educatiu del centre, ‘formalment acceptat per les famílies que hi escolaritzen els fills’.
El comunicat recorda que l’escola defensa el model d’immersió lingüística i que fa una ‘proposta educativa concreta en un marc de llibertat d’ensenyament, que implica també la llibertat dels ciutadans en la tria del centre on volen escolaritzar els seus fills’. I diu, en al·lusió directa al TSJC: ‘Amb el seu gest, un tribunal de justícia s’atribueix funcions pedagògiques i d’organització curricular, que no li són pròpies, i que creiem que atempten contra aquell marc de llibertat.’
També considera que la interlocutòria fa perillar el model de convivència, solidaritat i cohesió social que l’escola defensa a les aules i a la societat. ‘Treballem en xarxa amb les institucions, les entitats i l’administració del nostre país per tal que aquesta societat de convivència i cohesionada continuï essent una realitat. Volem continuar treballant de la mateixa manera’, afirma. I per això conclou que l’Escola Pia maldarà per ‘fer del català la llengua vehicular d’aprenentatge’, que és una manera de ‘ser fidel al compromís contret amb els pares i mares que han decidit de confiar l’educació dels fills’ als seus centres.