Òscar Ordeig, proper a Navarro, substituirà Àngel Ros

  • La direcció guanya un diputat afí amb la renúncia de Ros

VilaWeb
Redacció
15.01.2014 - 15:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ara que Àngel Ros ha renunciat a l’acta de diputat per desavinences amb la direcció del PSC, el regidor de la Seu d’Urgell Òscar Ordeig en serà el substitut. Ordeig, de 35 anys, número dos a la circumscripció de Lleida, és molt proper a la direcció del partit i a Navarro mateix. Va disputar a Ros la presidència de la federació del PSC de Lleida el 2012, però Ros va vèncer amb contundència: 163 vots a 62. L’entrada d’Ordeig redueix la quota de diputats crítics amb la direcció del partit i fa que Navarro guanyi un diputat afí.

Ordeig ha lamentat la decisió de Ros i ha dit que ‘és una decisió que no agrada” i ha agraït la feina del fins ara diputat per Lleida. En aquest sentit, Ordeig, ha afegit que ‘és una decisió personal i que s’ha de respectar, agraeixo el gest de Ros que ha estat fidel als seus principis i ha estat honest’. Preguntat per quin seria el seu vot dijous, Ordeig, ha dit que ‘ comparteixo el fons de Ros amb la demanda de l’abstenció o inclús ahe valorat el vot favorable, però no estaré al parlament’.

Ordeig, en relació a la votació, ha explicat que al PSC les decisions es prenen amb negociacions i que ‘s’ha d’acceptar allò que decideix la majoria per molt que a vegades no ens agradi’.

El futur diputat ha manifestat que Ros li va comunicar que estava meditant l’opció de deixar l’escó ja que les negociacions eren molt tenses. Ordeig ha explicat que des del partit li han manifestat la decisió de Ros.

Ordeg també ha assenyalat que ja s’expressarà quan toqui, quan sigui al Parlament i que el que ha de fer és ‘escoltar que diu la gent de Lleida, del Pirineu, de l’Aran, seré l’únic diputat del partit representant el territori i hauré d’escoltar a tothom i portant-ho al Parlament i als òrgans de decisió del partit, intentar ser coherent amb el territori, amb les nostres idees i amb el partit’.

La mesa del parlament es reuneix demà

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha convocat per demà al matí, a tres quarts d’onze, la mesa per acceptar la renúncia a l’escó d’Àngel Ros. La reunió, amb aquest únic punt en l’ordre del dia, començarà abans del ple extraordinari convocat per a aquest dijous. Ros ha estat diputat per la demarcació de Lleida des de l’inici de l’actual legislatura i ha estat membre de les comissions de peticions i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a més de formar part de la ponència conjunta que elabora la proposició de llei sobre el règim especial de l’Aran.

Ordeig prendrà possessió de l’escó un cop hagi presentat al registre la credencial expedida per la junta electoral central, l’escrit de jurament o promesa de respectar la constitució i l’estatut i les declaracions de béns i activitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any