Comença el judici a Vicent Maurí

  • El portaveu de la Intersindical Valenciana és acusat de desordre públic · A les deu, concentració de suport a la Ciutat de la Justícia de València

VilaWeb
Redacció
07.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana, és jutjat avui, arran d’una denúncia de la policia i la delegació del govern espanyol. L’acusen d’haver originat un aldarull d’ordre públic i d’haver ofès la policia el 26 de juliol. Tant Maurí com el sindicat neguen els fets, i consideren que la denúncia respon a l’intent de criminalitzar les protestes socials i intimidar els activistes. 

A més del sindicat, Vicent Maurí ha rebut nombroses mostres de suport i solidaritat de persones i entitats dels Països Catalans i de tot el món. Avui a les deu del matí es fa una concentració de suport, a la Ciutat de la Justícia de València. Es preveu que hi acudeixin uns quants diputats de les corts, regidors, representants sindicals i de partits polítics i organitzacions socials. Es pretén convertir la concentració en un acte en favor de les llibertats i contra la repressió.

El sindicat reitera que el 26 de juliol no hi hagué pas cap desordre públic ni el portaveu va proferir cap insult a la policia: ‘Maurí, com més persones, es va limitar a facilitar suport i assessorament a tres persones retingudes i identificades per la policia quan es va acabar una concentració a la plaça de l’Ajuntament de València. Un fet habitual en nombroses manifestacions o accions de protesta.’

Per la Intersindical Valenciana, la tramitació de la denúncia és fruit de ‘la repressió als sindicats, partits polítics, moviments socials…, per a evitar les crítiques i protestes contra la política antisocial dels governs espanyol i valencià’. ‘Al País Valencià –diuen— tenim molts exemples d’aquesta actuació, com els que van tenir lloc a la Primavera Valenciana, les vagues generals o accions de protesta diverses contra les retallades aprovades pel govern.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem