L’origen de l’univers de Tolkien, a la gran pantalla

  • S'estrena 'El Hòbbit. Un viatge inesperat', que es pot veure en català en una trentena de cinemes

VilaWeb
Redacció
14.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ha arribat el dia que tant esperaven els seguidors de l’univers de J. R. R. Tolkien. Avui s’estrena ‘El Hòbbit. Un viatge inesperat’, que es pot veure en català en una trentena de cinemes. Els habitants de la Terra Mitjana tornen a la gran pantalla de bracet de Peter Jackson, director de la trilogia ‘El senyor dels anells’. Ara els protagonistes són els nans, i aquest viatge inesperat és el primer de tres films inspirats en el llibre de Tolkien.

La història del hòbbit és la primera obra de l’univers mitològic de Tolkien i, per tant, és prèvia a ‘El senyor dels anells’. En aquest primer capítol, Bilbo Saquet ha de fer un llarg viatge a la Muntanya Solitària acompanyant tretze nans que volen recuperar el seu tresor, custodiat pel drac Smaug.

Peter Jackson ha pogut comptar amb Martin Freeman, l’únic que podia interpretar Bilbo Saquet, segons ell. Elijah Wood, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Christopher Lee i Ian McKellen completen el repartiment del film, enregistrat a Nova Zelanda i amb música de Howard Shore.

La cinta arriba amb trenta-quatre còpies en català. Es podrà veure en 3D a Cinesa Diagonal Mar, Cinesa Diagonal i Cinesa Heron City (Barcelona); Yelmo Abrera (Abrera); Yelmo Baricentro (Barberà del Vallès); Full HD (Cornellà de Llobregat); Cinesa Mataró Parc (Mataró); Cinesa Sant Cugat, Yelmo Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès), i  Cinesa Parc Vallès (Terrassa).

El format digital 2D serà a les sales de Cinesa Diagonal Mar, Cinesa Diagonal, Cinesa Heron City i Cines Las Arenas (Barcelona); Yelmo Abrera (Abrera); Yelmo Baricentro (Barberà del Vallès); Full HD (Cornellà de Llobregat); Ocine Girona (Girona); Cinesa Mataró Parc (Mataró); Cinesa Sant Cugat, Yelmo Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); Cinema City (Santa Coloma de Gramenet); Ocine Les Gavarres (Tarragona); Cinesa Parc Vallès (Terrassa) i Sucre (Vic).

I en format de 35 mm, a Lauren Gràcia (Barcelona); Cinemes JCA Alpicat (Alpicat);  Multicinemes Figueres (Figueres); Cinema Albéniz (Girona); Multicinemes Olot (Olot); Cinema Imperial (Sabadell); Cinebox Espai Gironès (Salt) i Cinemes JCA Valls (Valls).

Opinió contundent relacionada:

Francesc Parcerisas: Tornen els hòbbits

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any