Cornamusam fa d’Olot el centre dels sacaires

  • Marc Daunis és enguany l'encarregat de la 'tocada d'inici'

VilaWeb
Redacció
01.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Olot torna a ser punt d’atenció dels amants de la cornamusa, amb la celebració durant tot el cap de setmana del Cornamusam, el festival internacional d’aquesta família d’instruments convertit en punt de trobada dels sacaires del país.

L’Associació de Cultura Popular El Til·ler organitza aquest festival que, des de 1991, aplega amants i intèrprets de la cornamusa, un instrument clàssic en l’àmbit de la música tradicional europea. Enguany la ‘tocada d’inici’ a la plaça del Rector Ferrer, amb què comença la festa, anirà a càrrec de Marc Daunis. Després es farà el Ball de la Cabreta amb els Ministrers de l’Escola de Música d’Olot, a la mateixa plaça; i la programació del primer dia acabarà amb el concert dels Berros de la Cort.

Dissabte i diumenge hi ha programats més concerts, com el del gallec Carlos Núñez, o el de la Factoria del Bordó, que clourà diumenge el certamen musical. No hi faltarà, dissabte, la tradicional cercavila de la Cabreta, una figura del bestiari festiu olotí que representa una cabra que toca el sac de gemecs. A més, Ángel Vergara, membre de la Chaminera, oferirà una xarrada-concert centrada en la cornamusa aragonesa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any