García Bragado defensa ‘l’honorabilitat’ de l’àrea d’Urbanisme de Barcelona

  • Ell i Ramon Massaguer són encausats pels presumptes delictes de falsificació documental i prevaricació

VilaWeb
Redacció
08.09.2010 - 16:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ramon García Bragado ha defensat ‘l’honorabilitat’ de tots els encausats en el cas de l’hotel del Palau relacionats amb el consistori. García Bragado i el gerent municipal, Ramon Massaguer, han declarat avui a la jutgessa que porta el cas, per haver comès presumptament els delictes continuats de falsificació de documents oficials i de prevaricació. Per aquest mateix aquest cas ja van declarar com a testimonis. En sortir del jutjat, Bragado ha dit que havien fet bé la seva feina i que esperava que la instrucció del cas demostraria que la investigació judicial havia estat ‘injustificada’.

La jutgessa, després d’haver pres declaració als encausats com a testimonis, va concloure que s’havia amagat que la titularitat de les finques on s’havia de construir l’hotel del Palau era d’Olivia Hotels i no del Palau i que era una operació especulativa.

Bragado ha insistit que no va ser fins l’agost del 2009 quan va saber que era Olivia Hotels el promotor de l’establiment, però que, si ho hagués sabut abans, tampoc no hauria canviat gaire la tramitació del projecte, perquè hauria passat pel ple municipal i ‘no hauria depès dels imputats’. Tant Bragado com Massaguer han negat, també, haver tingut cap conversa sobre la propietat de l’hotel, tal com assegurava Jordi Montull en una carta. De fet, el tinent de batlle afirma que va saber que Olivia Hotels era al darrere del projecte per la premsa.

L’acusació dubta d’aquesta versió perquè l’any 2007 Massaguer sabia que Olivia Hotels havia demanat una llicència d’obres en l’antic edifici de la Salle Comtal per fer-hi un hotel. A més, durant el 2008 hi va haver algunes consultes al Registre de la Propietat sobre aquell edifici. Els advocats de l’acusació popular, en representació de l’Associació de Veïns del Casc Antic, han demanat el llistat d’aquestes consultes per saber qui coneixia el canvi de propietat i quan.

D’una altra banda, Bragado ha negat a la jutgessa que pressionés l’aleshores regidora de Ciutat Vella, Itziar González, per tirar endavant el projecte, tal com ella va declarar a la magistrada. com ella va explicar a la jutgessa abans de l’estiu. Segons ell, van estar d’acord en fer un procés de participació entre els veïns. Bragado també ha explicat que només es va reunir una vegada amb Montull, i que a la reunió també hi era González.

Justament després de ser cridat a declarar per aquest cas, a final del mes de juny, García-Bragado va acabar renunciant al càrrec, provisionalment, de regidor d’Urbanisme. Hereu va acceptar la dimissió, però va defensar en tot moment l’honorabilitat de García-Bragado (vegeu l’entrevista d’Hereu amb VilaWeb TV).

Finalment, el director jurídic d’Urbanisme, Enric Lambies, declararà la setmana vinent, tot i que era previst que ho fes avui. I demà serà el torn de Fèlix Millet i Jordi Montull.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any