Morcillo i García Benau aspiren avui al rectorat de la UV

  • Furió i Soler fan una crida a la participació però refusen de donar suport a cap dels dos candidats

VilaWeb
Redacció
09.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’una intensa primera volta electoral que trencà la majoria de pronòstics, els dos candidats més votats, Maria Antònia García-Benau i Esteban Morcillo, tornen a encarar-se a les urnes. La comunitat universitària de la Universitat de València decideix avui el rector per als pròxims quatre anys. Morcillo, vencedor a la primera volta i de perfil clarament continuista, parteix com a favorit, però és força imprevisible el vot que pugui recollir García-Benau, que ja va sorprendre obtenint el 23% dels vots, quan ningú no hi comptava.

García-Benau ha explicat a VilaWeb que la seva aspiració ‘ha estat sempre la de guanyar, des de la primera volta’ i ha atribuït els suports rebuts al fet que  la seva candidatura ‘és una proposta de canvi’. De fet, per García-Benau recorda que la candidatura de Morcillo és continuïsta, ‘ja ha governat i avui la Universitat escull entre dues concepcions molt distintes’.

La doctora també respon a les veus que atribueixen el seu èxit al vot femení argüint que aquesta és una anàlisi fal·laç i que ‘una afirmació com aquesta devalua la candidatura’. ‘No dubte que la nostra aposta per la feminització de la política i pel disseny de polítiques d’igualtat creïbles ha atret aquest vot’, explica, però diu que del que es tracta ‘és d’aplicar polítiques i innovar i de seguir essent pioners en la lluita per la igualtat’, amb independència del gènere de cadascú.

Furió i Soler refusen de donar suport a cap de les dues candidatures

Els dos candidats eliminats, Antoni Furió i Vicent Soler, han fet una crida a la participació, però han refusat de donar suport a cap de les dues candidatures. ‘Es tracta de preservar el bon que que hem deixat per a una nova candidatura d’ací a quatre anys’, ha explicat Furió a VilaWeb, que advoca per fer ‘una única candidatura integradora progressista i valencianista’. ‘Soler i jo sumem molts vots junts’, diu, i assegura que treballarà per a fer possible aquesta candidatura, la qual, matisa, ‘hauria de ser encapçalada per una cara nova’. Furió va obtenir un 21,67% dels vots a la primera ronda i fins a l’últim moment no es va saber si passava o no per damunt de García-Benau per a competir a la següent volta.

Soler, per la seva banda, que va rebre el 18,43% de suports, ha explicat a VilaWeb que després de diverses converses amb la resta de candidats ha decidit no donar suport ni a Morcillo ni a García-Benau ‘perquè cap d’aquestes dues propostes no s’ajusta al projecte que jo defensava’. Pel que fa a una candidatura d’ací a quatre anys es mostra prudent i es limita a dir que tot és obert i que ara cal obrir una ‘reflexió profunda per a aprendre la lliçó i entendre els molts errors que s’han fet.’

Les urnes s’obren a les deu del matí i es tancaran, novament, a les sis de la vesprada. Igual que en la primera volta, a partir de les nou del vespre es coneixeran els resultats.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem