Pujol, Barrera, Rigol i Mas, a l’homenatge a Josep Espar Ticó

  • La Fundació Relleu i el Grup d'Estudis Nacionalistes homenatgen Espar Ticó el dia del seu vuitantè aniversari

VilaWeb
Redacció
22.12.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresari i fundador de Convergència Democràtica de Catalunya Josep Espar Ticó ha rebut avui, dia del seu vuitantè aniversari, un homenatge preparat per la Fundació Relleu i el Grup d’Estudis Nacionalistes. Entre els assistents de l’acte hi ha hagut l’ex-president Jordi Pujol, els ex-presidents del Parlament Heribert Barrera i Joan Rigol, i el president de Convergència i Unió, Artur Mas. L’acte s’ha fet al migdia al Col·legi de Sant Ignasi de Sarrià (Barcelona).Pujol ha destacat el capital polític i ètic d’Espar Ticó i l’ha definit com un mestre del compromís; Rigol ha dit que el dirigent de CDC ha ensenyat com ha de ser el líder d’un país: estimar-lo i plantejar ideals per a tirar-lo endavant; i Barrera n’ha destacat la creativitat, imaginació, perseverància i tenacitat. Qualitats, ha dit, que necessita Catalunya.

Josep Espar Ticó va néixer a Barcelona el 1917. Llicenciat en dret, es va destacar per l’activisme polític en favor de Catalunya, va formar part del grup CC (1954-1961) i va participar en la campanya contra Galinsoga i en els fets del Palau del 1960. També va intervenir en les campanyes contra el desmembrament de les comarques de Lleida i la que es va dur a terme sota el lema ‘Volem bisbes catalans’. Més endavant va ser gerent del Congrés de Cultura Catalana (del 1975 al 1977), secretari general del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana (1984-1986) i candidat a senador per CiU.

Entre més activitats relacionades amb la llengua i la cultura catalanes, Espar Ticó va ser membre fundador de la companyia discogràfica EDIGSA, de la revista Cavall Fort, de la distribuïdora de llibres en català Arc de Berà, del diari AVUI, de la Fundació Universal de la Sardana i de l’Associació Conèixer Catalunya. Actualment és membre de la Fundació Relleu.

Enllaços
Fundació Relleu: Entrevista amb Josep Espar i Ticó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any