Dell ja ven ordinadors amb Ubuntu instal·lat

  • És la primera gran marca que ven ordinadors amb Linux instal·lat de fàbrica

VilaWeb
Redacció
25.05.2007 - 10:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dell ha començat avui a vendre ordinadors personals amb Ubuntu (versió 7.04) instal·lat. És, doncs, el primer dels grans fabricants d’ordinadors amb una distribució del sistema operatiu GNU/Linux. Dell va prometre fa uns quants mesos que oferiria aquesta possibilitat als clients, que l’havien demanada molt i molt des de Dell IdeaStorm, un apartat de la pàgina oficial en què els clients poden opinar dels productes de la companyia.Dell ha posat a la venda tres models d’ordinadors amb Ubuntu, dos de taula (XPS 410N i Dimension E520N) i un de portàtil (Inspiron E1505n). A més, ha obert una pàgina especial amb informació i ajut; a sobre, també presta assistència, en cas de dificultats tècniques, als seus usuaris de GNU/Linux. Als ordinadors amb Ubuntu, també s’hi podrà instal·lar Windows, si l’usuari ho demana. Ara, aquesta decisió garanteix que les màquines, pensades per a Ubuntu, seran completament compatibles amb GNU/Linux.

Que el segon fabricant d’ordinadors més important del món vengui ordinadors amb GNU/Linux instal·lat és una bona notícia per a la comunitat d’usuaris d’aquest sistema operatiu, perquè en facilita molt la difusió, oimés que el nombre d’usuaris de GNU/Linux ha anat creixent sense parar, . Cal tenir en compte des que va aparèixer Ubuntu, d’ús més fàcil per a tothom i distribuïda en desenes d’idiomes, incloent-hi el català, des que va aparèixer Ubuntu, d’ús més fàcil per a tothom i distribuïda en desenes d’idiomes, incloent-hi el català.

Enllaços
Direct2Dell.com: Dell offers three consumer systems with Ubuntu 7.04.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem