Teresa Amat tanca el bloc ‘Les paraules i els dies’

VilaWeb
Redacció
26.07.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Teresa Amat anuncia que tanca el seu bloc, ‘Les paraules i els dies‘. Amat va començar ‘Les paraules i els dies’ un 20 de maig de fa tres anys, en el que era un dels primers blocs que es feia en llengua catalana. Durant aquest temps ha estat un dels blocs més comentats, actius i constants, amb una mitjana de dos comentaris per setmana. Han estat tres-cents cinquanta-quatre anotacions relacionades sobretot amb temes d’actualitat i literaris.Amb la baixa de ‘Les paraules i els dies’ desapareixen en dos mesos dos dels blocs catalans més antics de la xarxa. El set de juny l’escriptor Carles Miró’ ja va tancar ‘Notes al marge‘. A diferència de Miró, que va decidir buidar i eliminar el seu dietari digital, Amat mantindrà el continguts: ‘Sóc incapaç d’esborrar-los -ha explicat-, encara que tingui guardat tot el material, em sap greu. I ja m’està bé que es pugui continuar visitant’. Els motius que té Teresa Amat per tancar són sobretot de cansament. Ho ha explicat així: ‘Ho deixo aquí, de moment. Encara no sé si començaré un trajecte nou. Ja ho veurem. Per ara he acabat la corda d’aquest i vull concentrar-me en altres coses, i això del blog dispersa molt. També puc dir que després de tres anys llargs estic cansada i que en aquests moments els efectes secundaris —¿dit impròpiament?— de les paraules tenen poc a fer davant dels efectes primaris dels dies. (…) Una altra manera seria dir que les paraules no es deixen atrapar des de fa molts dies. O més exactament que m’han passat les ganes de perseguir-les, capturar-les i plantar-les aquí. Res: fatiga i apatia i una mica la sensació que ja hi ha prou xivarri. Això sí, de moment ho deixo tot tal com està; no goso esborrar res perquè segur que me’n penediria de seguida. També deu ser que en el fons sóc una sentimental (poc de fiar, doncs, com tots els sentimentals)’.

D’entre la trentena de missatges que ha rebut fins ara n’hi ha un bon grapat que li agraeixen que els descobrís l’escriptor Francesc Pujols. D’altres reconeixen que van entrar en el món dels blocs a través de ‘Les paraules i el dies’.

Teresa Amat ha explicat que potser d’aquí uns mesos s’animarà a obrir un altre bloc (‘tampoc no dic categòricament que no hi torni mai’), però que ‘Les paraules i els dies’ és una etapa que dóna per acabada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any