Sánchez, Macron: els límits de la política-espectacle
Sánchez i Macron han descobert que tot és possible, però no tot és sostenible
El Most Festival de Vilafranca, que es farà del 2 al 12 de novembre, s’ha presentat a la Filmoteca de Catalunya, amb el fim ‘La vinya i la banya’ de Raimon Coll
Viticultor de la DO Alella, enguany ha modificat la imatge i el nom dels seus vins de parcel·la i de territori, i n’ha creat de nous. Els descobrim
Si s'escau, la candidatura serà reconeguda el 2019
De com la poesia de Vinyoli és plena de referències, metàfores i símbols vinculats al vi i al beure: el vi, la vinya, el celler, la copa, la taverna… Vinyoli ens va deixar una cinquantena de poemes, alguns de fonamentals en la seva obra, on apareixen aquests elements vinícoles. En fem una primera aproximació.
«Ja ho hem dit més vegades, que des de fa seixanta anys, la nostra desconnexió del món agrari i, en general, del món natural, és cada vegada més profunda»
Sobre la troballa d’un gran nombre de llavors de raïm mineralitzades al jaciment arqueològic de la Font de la canya, a l’Avinyonet del Penedès
Aquesta setmana s'ha aprovat aquesta denominació de qualitat, que han obtingut dotze caves. Hem coincidit amb dos elaboradors que podran posar aquesta distinció: Recaredo i Alta Alella
Sobre la ponència de Simonetta Zanon, 'Luoghi di valore' dins el seminari 'Repensant el patrimoni'
El moment que Miquel Desclot explica el mite de Dafne, en la introducció del ‘Cançoner’ de Petrarca
El paisatge agrari del país necessita pagesos i no pas indústria agrària, un model sostenible, sa, de qualitat, que eviti la despoblació de les zones rurals
Mirar-nos el fet de menjar i el que l’envolta des del desig de saber
Parlem dels articles dedicats al menjar i el beure de l’escriptor Quim Monzó
La poesia de Joan Vinyoli és plena de simbolisme vinícola: el vi, la vinya, la copa… que ens acosta d’una manera vitalista a l’obra del poeta
Poemes de Palau i Fabre, els colors del vi i la transparència obscura que ens revela Josep Roca
Sobre l’exposició ’50 anys d’evolució de l’alimentació a Catalunya’ i la proposta ‘Benvinguts a pagès’
L’enòleg Josep M. Pujol-Busquets ha venut la marca de cava Privat al grup Peralada. L’operació va lligada a la nova denominació Cava de Paratge, que impulsa la DO Cava
«La distribuïdora Cuvée 3000, que celebra els seus vint anys, ha organitzat la fira Vitis Vinífera»
«Obrir una ampolla de Marquès d’Alella del 1987 és remuntar-se a un moment de transformació en l’àmbit vinícola, que no va ser únicament local, sinó marcat per una tendència internacional»
A punt d’estrenar-se la pel·lícula, prenem el llibre, que ens aporta moments de paisatge memorables sobre els pètals lilosos de la flor del safrà
La coincidència de trobar tres llibres que atrapen per la densitat del que contenen i que tenen en comú que estan vinculats amb el món de la gastronomia
El llatinista, especialista en el món del vi, reprèn el seu bloc, De Vinis
El geògraf, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, ingressa al IEC i anuncia que deixarà de dirigir l’Observatori a finals de març
Ha rebut el premi Ciutat de Barcelona de Gastronomia
De l’oblit del món agrari i de com ha afectat en l’ús social del vi, especialment en l’àmbit de la gent jove