Si no hi ha pressupost no hi ha política
Ni els tres governs autonòmics ni els dos governs estatals no han pogut aprovar un pressupost enguany, i sembla que no en seran capaços. I això és una degradació molt perillosa del sistema democràtic
Retrat d'aquest gastrònom i cuiner, autor dels llibres 'Cuina catalana de veritat' i 'La cuina del vi', que ens ha deixat aquesta setmana
Aquesta setmana, l’Observatori del Paisatge de Catalunya ha celebrat el seminari internacional ‘La carretera en el paisatge’. Parlem de la conferència inaugural de l’arquitecte Fabio Manfredi
Vic es converteix en la capital del formatge, amb la mostra de formatges catalans Lactium
Arribar a la lentitud amb el conreu de la vinya i l'elaboració del vi. Idees que aporta el teòleg José Tolentino Mendoça en el llibre 'Petita teologia de la lentitud'
Aquesta setmana s'ha mort aquest humanista vinculat al món del vi des de l'enologia, la docència, la cultura i la gestió política. La seva darrera aportació, el volum 'El jardí de Dionís. L'entorn cultural del vi' (Edicions Brau). Recuperem l'epíleg del llibre que va restar inèdit
Una setmana intensa en què coincideixen la fira Alimentària, el concurs de tast de vins per parelles de Vila Viniteca i tot de mostres vinícoles, precedides pel concurs internacional de les garnatxes del món
Relatem com va donar de si aquesta activitat centrada en la trajectòria de Joan Vinyoli i els seus poemes més vinícoles, acompanyats d'un tast de vins de la DO Alella, dins el programa Biblioteques amb DO
Continuem endinsant-nos en el projecte '40 hectàrees. La terra i el pagès', del cineasta Pep Puig
Ens endinsem en un projecte amb fondària, ’40 hectàrees. La terra i el pagès’, realitzat pel cineasta Pep Puig, que dóna veu a set pagesos que entenen la terra i la seva feina a la vinya manera diversa
Apareix el tercer títol de la col·lecció Set Portes receptaris històrics de la cuina catalana
El documental va donar peu a un debat d'una quinzena de dones, professionals de la restauració, del vi, de les arts visuals i del periodisme
Ens en parla l’especialista Joan Santanach, que ha treballat entre d’altres el ‘Llibre de Sent Soví’, el ‘Llibre del coc’, el ‘Llibre d’aparellar de menjar’ o el ‘Llibre de totes maneres de confits’
L’activista va passar pel CCCB per parlar de ‘Sembrar la llibertat: la humanitat a la cruïlla evolutiva’ dins de les activitats de l’exposició ‘Després de la fi del món’
S’ha presentat una nova imatge per a aquesta Denominació d’Origen. En parlem amb el seu president, Josep Maria Albet, per posar en context aquesta i altres accions significatives que s’han dut a terme en els darrers anys
Us oferim l’última part del tast ‘Mirades creuades sobre la pansa blanca’
Segon lliurament del tast ‘Mirades creuades sobre la pansa blanca’ creat i conduït per Joan Gómez Pallarès
L’exposició ‘Després de la fi del món’, al CCCB, és una aproximació a la crisi climàtica des de l'art, la literatura, la ciència, la tecnologia, la filosofia
Continuem relatant el tast ‘Vins i incendis. Policultiu. Vins de foc i de gel’, que va oferir el sommelier del celler de can Roca, dins el Fòrum Gastronòmic de Girona
Transcrivim el tast que el sommelier Josep Roca va donar dins del Fòrum Gastronòmic de Girona 2017, amb el títol ‘Vins i incendis. Policultiu. Vins de foc i de gel’
Hem convidat cinc sommeliers i amants del vi a proposar-nos un vi o escumós que s’escaigui amb el confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, declarat plat preferit dels catalans d’enguany
Es tradueix al català aquest llibre del noruec Lars Mytting. L’autor ha passat per Barcelona i l’hem entrevistat
Una nova generació de cuiners amb uns valors propis ha brillat al Fòrum Gastronòmic de Girona
S’ha presentat aquesta setmana · El vi més ben puntuat és un Priorat, Vi d’Altura Les Manyes 2014, del celler Terroir al Límit
La presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers imparteix el tast ‘Les dones a través dels seus vins’
Sobre un tast amb Josep Roca, de vins de més de vint anys d’Alella Vinícola, que no havien estat pensats per envellir