Illa i la (falsa) il·lusió de normalitat
La via natural del catalanisme és, i serà sempre, la d'assenyalar i denunciar les contradiccions de l'estat espanyol, que continua sense entendre Catalunya i que no l'entendrà mai
Cinc vins que donen la benvinguda a l’estiu: blancs joves i blancs brisats, rosats de color pàl·lid i negres joves fruitosos i expressius, per a acompanyar els àpats estivals i com a copa per a compartir amb els amics
Victoria Torres tira endavant un celler al sud de l'illa, a dotze quilòmetres del volcà en erupció · Fa cinquanta anys, aquest territori vinícola també feia la verema amb la lava de fons · Us n'oferim unes imatges espectaculars
Escrivia Josep Maria de Sagarra: «Jo crec que la política interessa tant i abassega tant perquè la política porta una terrible força creadora de somni, que és exactament igual que una força creadora de poesia»
Donem la paraula a cinc pagesos que viuen de la terra a Alella, el Masnou i Teià. Són pagesos del ram de la viticultura, l’horta i la flor, principals cultius al Baix Maresme. Els pagesos d’aquest territori són extremadament escassos. Volem que ens expliquin el seu viure, les dificultats que troben, el seu vincle amb la terra, les perspectives de futur.
Un projecte per a lectors joves, que els acosta la literatura i els escriptors d’avui, tot visitant espais d’activitat literària, del Pirineu a Móra d'Ebre
Intervenció contundent en favor de la candidatura de la representant de l'estat espanyol, Elisa de Cabo, en la 43a sessió del Comitè del Patrimoni Mundial de la UNESCO a Bakú (República de l'Azerbaidjan), després de la 'retirada estratègica'
Atrapem alguns fragments de les proses que conté l’últim llibre de l’escriptor i poeta asturià Xuan Bello, 'Incerta història de la veritat'
L’artista Joma fa més de vint anys que llegeix la 'Odissea' i crea projectes artístics al voltant · L’últim, un sopar odisseic mensual al restaurant Semproniana
Al maig la plataforma digital La Conca5.1 va organitzar Ruralitats, un debat sobre les realitats i els desafiaments en la vida al camp, amb sis dones que hi viuen i hi treballen · Ric en idees, va mostrar que el camp és un espai en revolució, de valors socials, culturals i ambientals · Es va enregistrar, ja és accessible i es pot recuperar íntegre
El cuiner i el viticultor, a quatre mans, van jugar amb l'acidesa del vi i dels aliments
Les aportacions que es van fer, de diferents experiències de tot el món, dins el Simposi Internacional Paisatge, Agricultura i Dona
El llibre és el resultat d'un projecte en què han unit coneixements i esforços la Fundació Catalunya la Pedrera, la Fundació ACE i la Fundació Alícia
Sobre l’exposició ‘Bacus, les màscares del Déu’ al Museu de Badalona, fins al 9 de juny
Us oferim alguns dels llibres sobre gastronomia que podreu trobar a les llibreries per Sant Jordi
Arran de l’article sobre ‘La fragilitat dels espais agraris del Baix Maresme’, hem rebut unes reflexions que volem compartir, que no se centren en el paisatge sinó en l’activitat
L’agricultura periurbana suposa qualitat de vida per a les persones que viuen en aquests territoris frontissa, a pocs quilòmetres de la metròpolis. Però en zones com el Baix Maresme avui no és una prioritat
L’antiquari i galerista Artur Ramon va organitzar fa algunes setmanes un debat a l’entorn el llibre de Josep Pla ‘Vida de Manolo’, amb els experts Xavier Pla, Jordi Amat i Àlex Susanna. Hi vam ser.
S’ha presentat una nova edició del ‘Llibre de coc’, dins la col·lecció 'Set Portes receptaris històrics de la cuina catalana', amb l’aportació de noves dades importants per a la història de la cuina catalana
La Fundació Alícia presenta un receptari acurat de cuina gitana. Ens explica alguns dels seus valors el seu director, Toni Massanés
Entrevistem al llatinista, avui també director general de Recerca de la Generalitat, en la seva condició de gran coneixedor i divulgador del vi natural, un dels màxims experts a la península
Arran de l’inici del llibre ‘Fugir era el més bell que teníem’ de Marta Marín-Dómine (Club Editor)
Mas de Conxa, paisatge d’infantesa i maduresa de l’escriptor i biòleg Martí Domínguez, un reducte contra la vulgaritat i devastació de la construcció
Un repàs exhaustiu dels millors títols sobre vi i gastronomia
Us desitgem bones festes amb la veu dels poetes
L’Observatori del Paisatge de Catalunya ha celebrat aquesta setmana el seminari internacional ‘Paisatges refugi’, a la Colònia Güell
Recull literari i gastronòmic per a passar un bon Nadal
El sommelier Roger Viusà, de Plaça del Vi 7 de Girona, va oferir una sessió dedicada als vins naturals. Us oferim la segona part, que fou pròpiament el tast
El sommelier va protagonitzar una de les sessions vinícoles més reeixides del Fòrum Gastronòmic de Girona 2018, dedicada als vins naturals
Comença el Fòrum Gastronòmic de Girona 2018, que s’allargarà fins dimarts. Descobriu els noms més destacats d’aquesta edició
S'ha presentat el nou volum 2019, amb 1403 vins tastats de 267 cellers de les dotze denominacions d'origen catalanes
Un tast d’una mateixa varietat de territoris diferents, que s’expressa amb una gran diversitat de matisos
Sobre la figura d’Eduard Puig i Vayreda i el seu llegat cultural i vinícola, que es concentra en el llibre que va publicar pocs mesos abans de morir, ‘El jardí de Dionís’
La xef acaba una etapa tancant el seu restaurant Sant Pau (tres estrelles Michelin) el 27 d’octubre i publicant el llibre ‘Felicitat’
A tocar de la celebració de Tots Sants, prenem les reflexions de Joan Gómez Pallarès sobre la idea d’immortalitat lligada al vi
L’escriptor, col·leccionista de citacions literàries que parlen d’olors, reflexiona sobre aquest procés de creació
Beure amb porró o amb gallet, una manera col·lectiva, higiènica i econòmica de beure vi, explicada per Salvador Garcia-Arbós
La revista Papers de Vi celebra els primers deu anys amb la renovació del comprormís de continuar fent periodisme vinícola · En un número especial, una entrevista amb Montserrat Tura ens inspira sobre els valors del republicanisme
Sobre la cuina àrab i la nova edició il·lustrada del llibre 'Aroma àrab. Receptes i relats', de Salah Jamal
Tornem a pensar en el paisatge a partir dels articles que va escriure als anys vint i trenta el gran Josep Maria de Sagarra
Cada vegada que es mor un pagès desapareix, inexorable, una porció de cultura