Joan Laporta, els espanyols i alguns catalans
Els espanyols i alguns catalans no suporten que els pose davant l'espill –des del sistema nacional català i sense moure-se'n. I encara menys que, a sobre, siga un guanyador
Als clients habituals ens ha sorprès l'amarg final d'un establiment estimat que mantenia viva la identitat d'un mercat de la Boqueria cada vegada més despersonalitzat
El cuiner veterà Josep Lladonosa acaba de reeditar el seu clàssic 'La cuina catalana. 800 receptes d'avui i de sempre' i publica un llibre de converses amb Ivan Mambrilles · Repassem la seva trajectòria de recuperació, dignificació i divulgació de la cuina catalana
Al carrer de Borrell, just davant el Mercat de Sant Antoni, la família Vilaró continua oferint clàssics de la cuina popular catalana a uns preus ajustats
El resum del 2022 en l'apartat cultural també fa memòria del centenari del PEN Català, el rellançament de l'editorial Navona i les tres estrelles Michelin dels germans Torres
JonCake elabora els pastissos de formatge més populars de Barcelona, que han guanyat molta fama mundial a la xarxa
L'escudella i carn d'olla es pot trobar encara a la carta d'alguns restaurants de Barcelona · En tastem tres de ben diferents i us recomanem una selecció dels millors establiments on demanar-ne
Entrevista a Javier i Sergio Torres, propietaris del restaurant Cuina Germans Torres, guardonat amb tres estrelles a la darrera edició de la Guia Michelin
En la nova etapa, l'establiment tindrà un nou espai gastronòmic que comptarà amb el xef Jordi Vilà
L’escudella és un dels plats més antics documentats de la cuina catalana, que ha passat de menjar de cada dia a ser l’àpat per excel·lència de Nadal
Els Grans Bufets de Narbona són una atracció gastronòmica i turística de proximitat, ben a prop de Barcelona i Perpinyà, que vol conservar i homenatjar la gran cuina clàssica francesa
També hi ha professionals i obradors del país que enguany han rebut premis destacats
Parlem amb la dietista i nutricionista Rosa Baró, del CoDiNuCat, que explica uns quants consells per a controlar els excessos i que els àpats siguin més saludables
Amb el reconeixement als germans Torres, Barcelona encapçala les capitals culinàries internacionals, però alhora s’escola la seva identitat i tradició gastronòmica
Joan de Déu Domènech recorre la cuina popular del segle XIX gràcies a la literatura d’Emili Vilanova, autor de ‘Escenes barcelonines’
La taverna es traslladarà a un nou local situat al passatge de Serra i Arola, número 13, també al barri de Sants
Tot i que avui ha perdut el seu caràcter de festiu intersetmanal, la festa de Corpus és una de les tradicions compartides més singulars i úniques · Per Corpus es pot veure l'ou com balla a Barcelona, les enramades d’Arbúcies i la Patum de Berga
El Passeig de Gourmets de Barcelona, a més, oferirà uns menús degustació per cinquanta euros
Entrevista a la cuinera, pastissera, barista i presentadora de 'Cuines', de TV3
L'empresa Spirits&Plus importa el rom del Carib i el mescla durant tres anys en bótes de la zona volcànica
Especialista en la cuina catalana, va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2009
Cuinar és una avinentesa perfecta per a transmetre i contribuir a preservar mots i construccions · Precisió, riquesa lèxica, genuïnitat lingüística, canvis de significat...: en una cuina hi ha tot un món, i aquest món pot ésser català
La ciència a la taula, recull de les columnes del químic en la revista Mètode, rep un premi de la Xarxa Vives
Ho explica un receptari pre-medieval editat pel president de l'Associació Catalana de Bioarqueologia, Lluís Garcia, i el gastrònom i director de la Fundació Alícia, Toni Massanés
La fira també ofereix la degustació de molts altres productes típics de les Illes
Disset publica ‘El llibre del variat mallorquí’, dedicat a aquesta gran tapa de tapes que ara es troba en un moment d’èxit popular