La trampa de la deportació
Si acceptem el principi que alguns éssers humans són expulsables, acceptem implícitament que la dignitat humana no és universal sinó condicional
Inaugurat el 1960 a l'Hostal de la Gavina, el restaurant Candlelight és fidel a la tradició afrancesada amb el millor producte del nostre litoral, amb la guia del xef Oriol Fernández
Entrevista a Marc Gascons, xef i copropietari del restaurant els Tinars de Llagostera (Gironès), Premi Nacional de Gastronomia 2025
Tastar un còctel de gambes a Via Veneto fa fabular amb la presència de Don Draper al restaurant, ara que fa deu anys del final de 'Mad Men'
Entrevista al propietari del Motel Empordà de Figueres, un dels restaurants més respectats de la gastronomia catalana
La pastisseria-gelateria el Morreig també ha creat un gelat amb gust de coca de Sant Joan
Crònica d'un sopar amb posta de sol i vistes privilegiades per a lligar cuina i art
L’Acadèmia Catalana de Gastronomia premia trajectòries d’excel·lència i destaca el futur del sector amb una mirada equilibrada entre tradició i creativitat
Ajuntar cinc, sis, set, vuit receptes tradicionals en un mateix plat és una “bogeria” impecable per a berenar
Després de gairebé dos-cents anys de la primigènia fonda, Can Duran perviu a Figueres fent història culinària i recordant el vincle amb Salvador Dalí, un dels grans clients de la casa
Dos restaurants, un d'històric, Can Fusté, i un de nou, Can Ugal, agermanen excel·lència gastronòmica i història del Futbol Club Barcelona a les Corts
El documentari 'Plat en blanc' ressegueix la història de tres amics, Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas, fins al cim del millor restaurant del món: el seu Disfrutar
Al capdavant del Dry Martini, tota una institució barcelonina, l'empresari Javier de las Muelas és una autèntica referència en el món de la cocteleria
Des que el van obrir, el gener del 2024, el Bar Bocata de la Travessera de Gràcia s'ha convertit en un local de referència a Barcelona
El caputxí fra Valentí Serra de Manresa publica 'Missa et mensa', un volum sobre la cuina monàstica i conventual editat per Albada
L'històric restaurant de la Barceloneta té una salut envejable, ara que fa una mica més de trenta anys que va obrir a l'emplaçament actual i regentat per la quarta i cinquena generacions d'una nissaga plenament arrelada al barri
La restauradora va obrir El Internacional a Nova York els anys vuitanta al costat de l'artista Antoni Miralda
El cuiner Jordi Vilà presenta un 'Manual d'autodefensa de la cuina catalana', en què, amb humor i voluntat reivindicativa, convida a plantar cara en favor de la nostra identitat
El presentador de 'Cuines' presenta el llibre 'A foc lent', en què relata el canvi de vida de comercial d'aixetes a comunicador i cuiner
L'Hotel Palace recorda el fundador amb un menú especial al restaurant Amar, l'establiment capitanejat per Rafa Zafra
El Fòrum Gastronòmic de Girona s'ha fet enguany amb el lema "Estirant les arrels" i amb la voluntat d'interrogar-se sobre el retorn de la cuina catalana i la gastronomia clàssica
Se situarà al menjador principal de l’Hotel Esperit Roca, en el punt més alt del castell
El restaurant la Venta fa cinquanta anys amb aquest nom, però la seva història és més antiga, vinculada al desenvolupament del Tibidabo, on encara avui és un espai de bon producte del país
Els periodistes Albert Molins i Salvador Garcia-Arbós enalteixen dos elements essencials de la gastronomia catalana en dos llibres acabats de publicar
El restaurant, cocteleria i espai cultural JOK ha desenvolupat els Jòktels, còctels a domicili per a aprendre a fer els còctels a casa
Oriol Rovira és el xef dels Casals, a Sagàs, l'hotel i restaurant guardonat amb una estrella Michelin que reivindica amb orgull la feina dels pagesos
Hereu de la revolució gastronòmica del Bulli, Albert Adrià encara el tercer any d'Enigma, el seu restaurant més personal
El cuiner Jordi Vilà presenta un nou menú degustació centrat exclusivament en la cuina catalana
El Bar Alegria, al carrer de Borrell de Barcelona, acaba de celebrar cent vint-cinc anys, els darrers amb Tomàs Abellan al capdavant
Antoni Puigverd publica 'Ocell de bosc', subtitulat 'Mirar, pensar-hi, explicar-se, coure, recordar', un volum de texts relligats pel menjar
L'històric Gelida acaba d'obrir un segon establiment, el Migrat, amb la voluntat de mantenir la mateixa oferta de plats tradicionals a preus assequibles
El tancament del Boia de Cadaqués ens ve a dir com és d'important la memòria acumulada als bars històrics. Un passat de bar de platja que és a les arrels del Voramar de Portbou
Marta Montenegro i Lluc Quintana publiquen 'Per sucar-hi pa', un receptari il·lustrat a partir de trenta-quatre expressions del català vinculades a la cuina
Entrevista al xef Paco Pérez, al capdavant del restaurant Miramar de Llançà, fundat pels avis de la seva dona, Montse Serra, l'any 1939
El xef Paco Méndez, format al Bulli, difon el receptari de Mèxic, el seu país, fet amb el rebost i els aprenentatges del seu país d'acollida
Entrevista a l’escriptor i consultor gastronòmic, que acaba de publicar ‘100 receptes a la catalana’ (Cossetània)
Sembla clar que cada cop més espais artístics troben aquestes coincidències entre l'aliment i processos artístics
Estarà obert fins demà i hi ha programat un centenar d'activitats per a reflexionar sobre el futur de la restauració
Tot i la proliferació de locals de ‘brunch’ a la ciutat, els bars de cuina tradicional catalana i esmorzars de forquilla sempre han tingut èxit
La vella cuina francesa viu una revifalla a Barcelona, mentre els Grands Buffets de Narbona volen esdevenir un espai d'homenatge gastronòmic a l'anomenat "emperador dels cuiners"
Visitem la pastisseria Galán, a Albal, que ha guanyat per tercer any consecutiu el premi a la millor mocadorada