Un intrús a Perpinyà
Quan el delegat de la Generalitat a Perpinyà refusa d’usar "Catalunya Nord" per anomenar Catalunya Nord, no és per cap pretesa neutralitat: és per submissió
L'Hortet, que tanca després de 35 anys, és un dels pocs supervivents de la febre despersonalitzadora que ha assolat gran part dels restaurants vegetarians de Barcelona
Us expliquem els secrets que la cuinera ha compartit perquè aquest Nadal prepareu una escudella de primera
Sembla clar que cada cop més espais artístics troben aquestes coincidències entre l'aliment i processos artístics
El jurat l'ha elegit per unanimitat pel seu plat “Fonda Tor”
Expliquem pas a pas com fer una de les postres més típiques i preuades dels Països Catalans durant la tardor: els panellets
Tot i la proliferació de locals de ‘brunch’ a la ciutat, els bars de cuina tradicional catalana i esmorzars de forquilla sempre han tingut èxit
La pàgina web Esmorzarsdeforquilla.net passa a ser una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes
Ocuparà 5.250 metres quadrats i acollirà catorze cuines que podran servir fins a 1.300 persones
Parlem amb el cuiner Jacint Carafí, que comparteix receptes de tota mena a les xarxes socials · És un defensor aferrissat dels aliments de proximitat i de la cuina tradicional catalana
Entrevistem Ada Parellada, xef del restaurant barceloní Semproniana, que ara ha publicat ‘Conciliar cuina i vida’ · Al llibre explica el mètode infal·lible per a poder preparar àpats en cinc minuts
Parlem amb el darrer Premi Nacional de Gastronomia, Rafa Peña, copropietari amb Mireia Navarro del restaurant Gresca de Barcelona
Borís Akímov s’ha establert en un poblet, convençut que la regeneració de Rússia no depèn de la política, sinó de l’esperança idealista que la gent seguirà el seu exemple: establirà granges, negocis o escoles en regions rurals, sacrificarà els valors materialistes i enriquirà les comunitats locals
Dimecres 24 de maig a les 19.00, Neus Cuscó, l’autora de La cuina de la Neus, i l’editora, Montserrat Serra, ens oferiran una sessió de cuina casolana per a tota la família
Un llibre i una figura del mític Pinotxo al Museu de Cera immortalitzen el símbol d'un mercat que ja no existeix
Ara Llibres i Arpa Editorial coediten la nova edició del ‘Corpus de la cuina catalana’, l’inventari del patrimoni gastronòmic català
El xef Oriol Ivern és el propietari del restaurant Hisop i un cuiner que parla de manera honesta i sensata sobre el món de la gastronomia.
Entrevista a l'autor de l'obra 'Història de la cuina catalana i occitana', que n'acaba de publicar el cinquè volum
L’equip del restaurant rep els cuiners amb una festa improvisada amb cava i confeti
La pàgina web esmorzarsdeforquilla.net reivindica la tradició de seure a taula i fer un bon esmorzar
La secció gastronòmica de The New York Times publica una recepta alternativa sobre com preparar el pa amb tomàquet
La cuinera Maria Nicolau adverteix en un vídeo que molts restaurants rurals es veuen obligats a tancar perquè no troben treballadors
Entre els cinquanta millors restaurants del món, també hi ha Quique Dacosta, de Dénia, en el número quaranta-dos · Josep Roca, del Celler de Can Roca, rep el premi Beronia World's Best Sommelier
Entre els potencials focus microbiològics en ambients domèstics, destaquen els fregalls
La cuina de la Neus ens ajuda a preparar la Castanyada
Carme Ruscalleda, Martín Berasategui o Nando Jubany formaran part del festival del Passeig de Gràcia de Barcelona
Impulsat per l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Can Ruti, és un projecte pioner que es fa en col·laboració amb la Fundació Alícia · La doctora en nutrició i tecnòloga Elena Roura, responsable científica d’Alícia, ens l’explica
L'escriptor publica 'Aliment' a Club Editor, una obra rica i gustosa, suma de gèneres i recursos literaris, que és un viatge amb el teló de fons de la cuina
La ciència a la taula, recull de les columnes del químic en la revista Mètode, rep un premi de la Xarxa Vives
Andreu Manresa publica 'El menjar i les illes', un viatge particular per la cuina i el paisatge illenc
La Fundació Mallorca Literària reinterpreta els apunts gastronòmics de Rafael Ginard de 1951 amb els xefs Tomeu Arbona i Miquel Calent
Últim capítol de la série de consells a l'hora de cuinar aprofitant el confinament
El fred és un gran mètode de conservació dels aliments perquè causa la inhibició del creixement microbià i de les reaccions enzimàtiques
Alguns consells esquemàtics sobre la conservació, la congelació, la descongelació i la manipulació dels aliments
Tenim diversos estris que ens permeten de cuinar amb escalfor i diverses tècniques culinàries que confereixen un gust i una textura diferent a cada plat
Dolors Borau ens dóna consells per a coure tota mena de gra: llentilles, cigrons, mongetes, pèsols i faves
Nandu Jubany i Miquel Calent són alguns dels xefs del país que aquest dies comparteixen les seves receptes a les xarxes
Tres maneres de preparar-los, de tres gustos diferents: bunyols de l’àvia, de bacallà i de formatge