Europa press

Logo ep

    AMPL.- Santa Coloma suspèn tres plans urbanístics impulsats per Muñoz

    21:2923.11.2009

    SANTA COLOMA DE GRAMENET (BARCELONA), 23 (EUROPA PRESS)

    L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, ha anunciat avui que el consistori iniciarà demà els tràmits per suspendre tres dels plans urbanístics més polèmics al municipi impulsats pel seu exalcalde Bartomeu Muñoz, imputat i empresonat per presumpta corrupció urbanística.

    En la seva intervenció en ple extraordinari, el primer després de l'esclat fa un mes del cas Pretòria, Parlón ha concretat que els tres plans que "deixen en suspens" per arribar a consens amb l'oposició i amb els veïns són les Expropiacions de Singuerlín Nord, la Ciba3 i l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Safaretjos. Cap d'aquests projectes apareix citat a la sentència de Garzón, tot i que generen discrepàncies veïnals i tampoc agraden a l'oposició.

    Precisament, l'oposició --PP, CiU i ICV-EUiA-- havia demanat a Parlón suspendre aquests plans urbanístics, tot i que els tres grups reclamaven estendre la paralització a altres projectes, com el 'Cubics' --que apareix citat a la sentència de Garzón-- i la reforma de Can Zam i els voltants del riu Besòs.

    El pla Ciba III consistia en la construcció de diversos blocs de pisos en un antic recinte industrial, entre els quals hi ha una torre de fins a 20 plantes.

    A Singuerlín, el barri de Santa Coloma amb menys densitat de població, dies abans de l'esclat del cas Pretòria l'Ajuntament va aprovar un pla urbanístic que incloïa construir 763 habitatges, la majoria d'ells protegits, en una àrea formada majoritàriament per cases de planta baixa i pati, on viuen 109 famílies a qui se'ls expropiaria la seva llar entre 10 i 15 anys.

    L'ARE de Safarejos preveia la construcció d'un bloc de 30 plantes amb 310 habitatges, altres de més petits, equipaments i zones verdes.

    MODEL DE CIUTAT

    L'oposició i els moviments veïnals han lamentat durant els últims dies el model urbanístic de Muñoz, basat a promoure alts blocs de pisos en una població de les més denses de Catalunya, on viuen gairebé 17.000 habitants per quilòmetre quadrat de mitjana, quan el que s'havia d'haver fet era apostar per zones verdes, equipaments i esponjar el teixit urbà del municipi.

    Així, Parlón ha defensat la creació d'un "àmbit de debat i participació" per establir les bases del model de ciutat en un context de crisi econòmica, i també de crear una mesa de seguiment de les mesures que s'acordin sobre aquesta qüestió.

    Parlón ha advocat per celebrar dos plens a l'any de seguiment i control al Govern municipal, plantejar el model de participació ciutadana, i arribar a acords amb les entitats i l'oposició en urbanisme i habitatge.

    Pel que fa als canvis que hi ha hagut a l'organigrama municipal, amb el cessament de tres dels gerents d'àrea a pròpia petició dels mateixos --entre ells, Pascual Vela, imputat en la sentència de Garzón--, Parlón ha assegurat que no són "caps de turc" i que en cap moment s'ha qüestionat la seva professionalitat.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies