Europa press

Logo ep

    Carod fixa el 2014 com data perquè Catalunya decideixi si vol un Estat propi

    11:0026.08.2007



    BARCELONA, 26 d'agost (EUROPA PRESS)

    El vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha fixat 2014 com a data perquè Catalunya decideixi si vol un Estat propi, precisament perquè serà l'any que es compliran els 300 anys de la pèrdua de l'Estat a Catalunya.

    En una entrevista concedida al diari 'La Vanguardia' i recollida per Europa Press, Carod ha dit que un referèndum llavors serviria perquè "Catalunya es pugui plantejar una altra forma d'organitzar-se políticament", tot i que ha matisat que "no té per què ser la independència, però tampoc la dependència actual".

    El líder d'ERC ha argumentat que preferiria que la gent arribés a la convicció d'"una Catalunya sobirana al veure com funciona bé la societat", ja que està convençut que "algun dia Catalunya prendrà les regnes del futur i decidirà convertir-se en Estat", i alhora ha afegit que és més possible una Catalunya independent que una Espanya federal.

    Per al vicepresident del Govern, en aquests moments hi ha dues Catalunyes: la del malestar civil per aspectes bàsics del funcionament i la conscienciada dels enormes potencials, tot i que en general "el nivell d'escepticisme de la societat catalana davant de la possibilitat de corregir la situació des de Madrid és molt alt".

    PROBLEMES AMB 'E' D'ESPANYA

    En aquest sentit, ha argumentat que "molts dels aspectes que no funcionen porten la 'E' d'Espanya: AENA, aeroport, Renfe, Red Eléctrica de España, TAV" i que "estem pagant les conseqüències de la deixadesa institucional de tots els governs". "El que depèn de nosaltres, com els Ferrocarrils de la Generalitat, sí funciona", ha defensat.

    "Jo el que vull --ha dit Carod-- és que Catalunya funcioni i dins del tripartit hi ha gent que pensa que això és compatible amb la continuïtat de la 'E'" d'Espanya, mentre que "d'altres pensem que mentre el pes de la 'E' sigui determinant, difícilment Catalunya funcionarà".

    Sobre el paper que està desenvolupant el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha explicat que "més enllà d'on ha anat el senyor Zapatero, que és d'una posició amable, simpàtica, correcta i educada, Espanya, fins i tot la més democràtica i més progressista, no va més lluny".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies