Europa press

Logo ep

    Rodríguez Zapatero llança una ofensiva en ajuda dels subsaharians abandonats en el desert

    13:5608.10.2005



    MADRID, 8 (EUROPA PRESS)

    El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha donat instruccions precises al ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, i a la secretària d'Estat de Cooperació, Leire Pajín, perquè gestionin amb Marroc l'"atenció immediata" als subsaharians que van ser traslladats per les autoritats del país veí a una zona desèrtica del sud del regne alauita des de la frontera amb Ceuta-Melilla, segons han informat avui a Europa Press fonts governamentals.

    Sempre segons les mateixes fonts, Moratinos està ja en contacte permanent amb les autoritats marroquines perquè es presti l'ajuda pertinent als citats immigrants amb la finalitat que puguin millorar la seva situació i gaudir de condicions dignes.

    Es dóna la circumstància que el titular d'Exteriors té previst viatjar dilluns al Marroc per a la firma d'un conveni que ajudi a solucionar el problema de la immigració il·legal que arriba al Marroc des dels països subsaharians amb el final últim de traspassar la frontera espanyola.

    Per la seva part, la secretària d'Estat de Cooperació es manté en contacte amb l'ONG Metges Sense Fronteres en relació amb l'ajuda humanitària que l'Executiu considera que cal prestar a les persones que són en el desert.

    D'altra banda, l'Executiu, seguint també instruccions precises del president del Govern, s'ha dirigit a l'Organització Internacional per a les Migracions, amb seu a Ginebra (Suïssa), amb la finalitat que es mobilitzi en ajuda dels immigrants que abandonen els seus països d'origen a Àfrica davant la situació de pobresa i misèria que pateixen aquests estats.

    Finalment, les fonts citades han volgut destacar que el president del Govern "seguirà molt de prop" la situació dels subsaharians per veure si reben l'ajuda que mereixen com qualsevol altre ésser humà.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies