Alfons, i per què no vam proclamar la independència quan Franco es va morir?
Segurament és el moment en què he quedat més estabornit, dels molts que he passat parlant amb gent de tot Europa sobre la independència dels Països Catalans
El pas d'aquest personatge per Mallorca va marcar un abans i un després de l'illa al tombant de segle XX
Dos llibres de L'Altra Editorial s'emporten el premi de literatura catalana i el d'altres literatures
L'exposició 'Col·lecció MACBA 31' és la primera interpretació del fons del museu que es fa sota la nova direcció de Ferran Barenblit
Francesc Gil, responsable d’Edicions Saldonar, ens parla d’aquesta obra i de la seva singular autora · Podeu llegir-ne un fragment
L'editor, Marc Moreno, parla d'aquesta novel·la de Raquel Gámez · També en podeu llegir un fragment
Per la revetlla de Sant Joan
Acaba de publicar la novel·la 'Les generacions espontànies' a Edicions del Periscopi
La iniciativa 'Benvinguts a pagès', obre a tothom granges, horts, obradors i cellers per donar a conèixer la pagesia, que és una manera de valorar-la
El CoNCA i l'Ateneu Barcelonès presenten 412 adhesions a la declaració de 'Compromís amb el Mecenatge Cultural'
Per començar a preparar la coca de Sant Joan
Xavier Pla impulsa i coordina el seminari internacional 'Proust a Catalunya. Experiències de lectura', que organitza la Universitat de Girona (UdG)
L’editor de Males Herbes, Ricard Planas, ens parla del perquè d’aquesta nova reedició · Us n’oferim un fragment
La Universitat Rovira i Virgili impulsa una col·lecció de reportatges dedicats a joves enòlegs escrits per Ruth Troyano. El Sommelier Josep Roca ha presentat el projecte a Barcelona
Per a les últimes faves de la temporada, però han de ser petites
Acaba de publicar el dietari ‘A contra-temps. Anotacions esparses d’abans de Facebook’ · L’hem citat a la Fundació Miró i aprofitem per resseguir amb ell la nova col·lecció permanent
Amsterdam Llibres publica aquesta novel·la que combina la intriga amb un grapat de receptes culinàries · Us n'oferim un fragment
Neus Cuscó ens proposa un postre que agrada a petits i grans
Hem parlat amb Daniel Cid i Eva Serrats comissaris d'aquesta proposta compromesa, nascuda del Foment de les Arts Decoratives, que porta per subtítol 'Menjar, emergència sostenible i disseny'
L'escriptora publica la novel·la 'La ràbia', on parla en primera persona del bullying
Adeisara publica per primera vegada en català aquesta novel·la emblemàtica de Henri-Pierre Roché, que Truffaut va dur al cinema
Neus Cusco ens proposa aquesta recepta gustosa, per degustar les darreres verdures d'hivern, que encara trobem al mercat i són ben maques
Neus Cuscó ens ofereix un entrant adaptat a les necessitats de cada família
Dissabte arriba la Nit dels Museus o Nit Blanca
Aquesta celebració anual és dedicada enguany al tema 'Museus i paisatges culturals'