Pedro Sánchez: quin dia va començar la democràcia a Espanya?
Per a sostenir la tesi que Espanya és una democràcia que va trencar amb una dictadura, cal una cosa tan simple i elemental com posar-hi data d'inici. I no poden
Aquesta nit s'ha convertit en el segon millor restaurant del món · El The World’s 50 Best Restaurants manté Massimo Bottura i la seva Osteria Francescana com a millor restaurant del món
Entrevista a l’editora de Raig Verd, que reflexiona sobre la dificultat de tirar endavant una editorial independent i, en especial, sobre el repte de publicar assaig en català
La Generalitat ha declarat bé cultural d'interès nacional tretze conjunts de tines de pedra enmig de les vinyes del Bages
Parlem amb Guillem Miralles i Tina Vallès, responsables del portal de contes 'Paper de vidre' i que acaben de publicar ’24 contes al dia' a Godall Edicions
Parlem amb algunes de les editorials que poden optar a coeditar amb Òmnium Cultural el premi Sant Jordi d'ara endavant
S'han atorgat els primers premis a la millor iniciativa Remenja'mmm contra el malbaratament alimentari, que han destacat el complex Cerdanya ecoResort de Prullans i el restaurant El Mercader de l'Eixample de Barcelona
Crònica de l'acte de lliurament del 50è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
L'escriptor Joan Todó publica una joia: 'Guia sentimental del Delta de l’Ebre' (Pòrtic)
Tots els escriptors han retirat la seva obra: Tina Vallès, Raül Garrigasait, Enric Umbert, Teresa Muñoz, J.L. Badal, Sílvia Soler, Max Besora, Vicenç Pagès Jordà, Marcel Fité, Carme Martí i Alfons Cama
Entrevistem Vicenç Altaió i Josep M. Sala-Valldaura, autors de l’antologia 'Mig segle de poesia catalana 1968-2018'
El Museu d’Història de Barcelona i la Fundació Alícia han marcat una fita en la història de la restitució patrimonial de la gastronomia, amb una jornada crítica en què han participat alguns dels experts més destacats i, per primera vegada, també hi va haver cuiners
De Rebecca Solnit a Perejaume
S'esdevenen en paral·lel dos processos judicials per les obres d'art de Sixena · Tots dos poden acabar al Tribunal Suprem espanyol
Retrat d'aquest gastrònom i cuiner, autor dels llibres 'Cuina catalana de veritat' i 'La cuina del vi', que ens ha deixat aquesta setmana
És autora de la revelació d’aquest Sant Jordi, la novel·la ‘Permagel’ (Club Editor)
L’escriptor i poeta acaba de publicar ‘El llibre daurat’, una història universal de la paella
Aquesta setmana, l’Observatori del Paisatge de Catalunya ha celebrat el seminari internacional ‘La carretera en el paisatge’. Parlem de la conferència inaugural de l’arquitecte Fabio Manfredi
L'autora de 'Vincles ferotges' i de 'La dona singular i la ciutat', publicats a L'Altra editorial, ha passat per Barcelona i n'hem recollit el testimoni
Vic es converteix en la capital del formatge, amb la mostra de formatges catalans Lactium
Arribar a la lentitud amb el conreu de la vinya i l'elaboració del vi. Idees que aporta el teòleg José Tolentino Mendoça en el llibre 'Petita teologia de la lentitud'
Crònica de la diada literària
El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i l’adolescent que llegia Falcones
Us oferim una selecció exhaustiva de novetats en català, de vuitanta editorials, perquè cada lector té el seu llibre per Sant Jordi
Una nova diada, sempre festiva, marcada pel moment polític que viu el país i amb una literatura catalana ben visible
Aquesta setmana s'ha mort aquest humanista vinculat al món del vi des de l'enologia, la docència, la cultura i la gestió política. La seva darrera aportació, el volum 'El jardí de Dionís. L'entorn cultural del vi' (Edicions Brau). Recuperem l'epíleg del llibre que va restar inèdit