Pedro Sánchez: quin dia va començar la democràcia a Espanya?
Per a sostenir la tesi que Espanya és una democràcia que va trencar amb una dictadura, cal una cosa tan simple i elemental com posar-hi data d'inici. I no poden
S’ha presentat una nova edició del ‘Llibre de coc’, dins la col·lecció 'Set Portes receptaris històrics de la cuina catalana', amb l’aportació de noves dades importants per a la història de la cuina catalana
Entrevistem l'escriptor, que publica una nova novel·la, 'Disset pianos' (Proa)
La Fundació Palau ha inaugurat l'exposició 'Chapeau!', amb el barret com a fil conductor
La Fundació Alícia presenta un receptari acurat de cuina gitana. Ens explica alguns dels seus valors el seu director, Toni Massanés
Una polifonia de veus humanes i no humanes que habiten un lloc de muntanya
Entrevistem al llatinista, avui també director general de Recerca de la Generalitat, en la seva condició de gran coneixedor i divulgador del vi natural, un dels màxims experts a la península
Comissariat per Manuel Guerrero, les institucions no el dotaran d'un pressupost propi
Us proposem exposicions, lectures dramatitzades, un simposi, itineraris, noves edicions, etc., amb motiu de l'Any Brossa que ara comença
Entrevistem l'escriptor, biòleg i periodista, arran de la publicació del llibre 'Històries naturals' (Pòrtic)
Arran de l’inici del llibre ‘Fugir era el més bell que teníem’ de Marta Marín-Dómine (Club Editor)
Entrevista a l'editora i responsable de Club Editor, que celebra seixanta anys
Víctor Labrado, premi Joanot Martorell amb ‘Veus, la mar’, i Teresa Pascual, premi Ausiàs March amb el llibre de poemes ‘Vertical’, arriben a les llibreries
Proa publica 'El meu cor despullat, escrits íntims i correspondència de Charles Baudelaire', a cura de Pere Rovira
L’any comença amb força i ben atapeït de literatura, amb obres de Maria Barbal, Toni Sala, Jordi Lara i Marc Pastor
Mas de Conxa, paisatge d’infantesa i maduresa de l’escriptor i biòleg Martí Domínguez, un reducte contra la vulgaritat i devastació de la construcció
Un repàs exhaustiu dels millors títols sobre vi i gastronomia
L'artista Jaume Plensa torna a exposar al Macba després de vint-i-tres anys de no fer-ho · L'artista hi presenta una retrospectiva, que s'obrirà al públic el dissabte primer de desembre i es clourà el 22 d'abril de 2019 · Després viatjarà a Moscou
Us desitgem bones festes amb la veu dels poetes
Hem demanat a la llibretera Eva Gisbert, de la llibreria Fan Set de València, a l'escriptora Tina Vallès i a la il·lustradora Aina Bestard que ens recomanessin cinc llibres de literatura infantil i juvenil. Ens expliquen el perquè de cada tria
Editors de seixanta-cinc segells editorials recomanen tres llibres propis i un de la competència, per a regalar aquestes festes
L’Observatori del Paisatge de Catalunya ha celebrat aquesta setmana el seminari internacional ‘Paisatges refugi’, a la Colònia Güell
Jordi Cabré ha guanyat el Sant Jordi, Carles Rebassa el Carles Riba de poesia, Víctor García Tur el Mercè Rodoreda de conte, Maite Carranza el juvenil i la primera obra de Núria Franquet l’infantil
L'historiador de la cuina comença a publicar la seva obra gastronòmica completa, de deu volums, amb Edicions Sidillà
Ferran Garcia deixa de sostenir la programació poètica d'aquest espai imprescindible de la poesia a Barcelona
Recull literari i gastronòmic per a passar un bon Nadal