El gran perill que ve
És a punt de caure sobre nostre un perill enorme, del qual no acabem de comprendre la magnitud i per al qual no sé si la gent normal estem prou preparats
És un goig acabar l'estiu llegint 'El balneari' de Maria Campillo, després de gaudir d'un circuit termal als Banys de Sant Vicenç, a l'Alt Urgell
L’hotel Serras Torre del Remei recupera el palauet que l’arquitecte Calixte Freixa va aixecar per a la família Manaut i que Josep Maria Boix i Loles Vidal van convertir en una referència gastronòmica
Iñaki Rubio ressegueix literàriament l'estada l'any 1906 de Pablo Picasso i Fernande Olivier al peu del Pedraforca, i com l'artista en va tornar capaç de capgirar la història de l'art
Podem recordar els estius de la nostra vida, també, pels llibres que hi hem llegit · Per això, la tria dels llibres que llegirem durant les vacances és fonamental
El restaurant el Bulli, que va tancar ara farà dotze anys, acaba de reobrir convertit en un museu que permet de resseguir històricament la revolució gastronòmica que s'hi va fer
Quan arriben les darreres setmanes de juliol, els mataronins –encara que siguem a l'exili– no sabem parlar d'una altra cosa
El professor de la Universitat Ca Foscari de Venècia Enric Bou acaba de publicar 'Cartografies de la desaparició. Vestigis de la representació de la vida quotidiana'
Fina Puigdevall i les seves filles, Clara, Martina i Carlota Puigvert, són al capdavant del restaurant les Cols, que ha situat Olot en el mapa gastronòmic
Les dones m'expliquen coses, capgirant el ja clàssic títol de Rebecca Solnit, i jo he parat l'orella perquè allò que diuen és interessant
L'escriptor Josep Vallverdú arriba avui a cent anys, mentre continua escrivint i publicant · El seu darrer llibre, 'Mosaic de tardor', completa el cicle de les memòries
L'editorial Cal Carré recupera la novel·la en vers 'Espill', de Jaume Roig, un clàssic de la literatura catalana del segle XV que no ens hem de prendre seriosament
Parlem amb el crític literari D. Sam Abrams arran de la publicació d'un volum d'homenatge que ha publicat Lleonard Muntaner amb motiu dels seus setanta anys
La publicació de les cartes amb el filòleg Francesc de Borja Moll permet de resseguir la implicació de l’escriptor en l’edició del ‘Diccionari català-valencià-balear’
La retirada de les pintures espanyolistes del Saló Sant Jordi fan emergir la decoració renaixentista de l'espai, construït a final del segle XVI, i permeten de pensar en la recuperació de l'aspecte original de l'estança
Seixanta anys d'escriptura periodística el situen com el periodista català més productiu i influent del segle XX
Parlem amb el darrer Premi Nacional de Gastronomia, Rafa Peña, copropietari amb Mireia Navarro del restaurant Gresca de Barcelona
Parlem amb el catedràtic emèrit Albert Rossich, que ha dedicat bona part de la seva vida a l'estudi de l'obra de Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona, de qui reivindica la vigència
L'escriptor Joan Rendé publica 'Esperit de vi', un llibre d'autoficció en què fa memòria de la seva relació amb el vi
L'escriptora Mar Bosch Oliveras guanya el premi Crexells a la millor novel·la editada l'any anterior amb 'L'edat dels vius', editada per Univers
Entrevista a les històriques mestresses del restaurant Hispània d’Arenys de Mar i als seus successors, Raimon Braun i Marta Aulèstia
"Tres quarts de mil·lenni del Consolat de Mar. Del gòtic al metavers" fa memòria d'aquesta aportació catalana a la història universal amb la voluntat de projectar-la cap al futur
El Palau de la Música homenatja la militància i compromís amb la llengua, la literatura i el país de l’escriptor · S'hi han fet referències a la seva passió mediterrània, l'univers de la Drova i la inevitable paella
Miquel Martín i Serra, amb la col·laboració de Montserrat Verdaguer, publica 'Fragments d'inexistència', una biografia de l'escriptor anglès Tom Sharpe, que va passar els darrers vint anys a Llafranc
La periodista Sònia Casas guanya el premi Nèstor Luján amb una novel·la que ressegueix l'amistat d'Antoni Gaudí i Eduard Toda i la inspiració en els paisatges del Baix Camp
Fundat per Josep Ensesa i Gubert l'any 1932, la Gavina de S'Agaró acaba de fer noranta anys carregat d'històries i amb una proposta gastronòmica encapçalada per Romain Fornell