‘Me too’: a propòsit dels abusos i la violència de l’exèrcit espanyol
La violència sistemàtica és una eina cabdal de desorganització, de destrucció fins als fonaments d'una societat, i això que passava al servei militar responia a aquest propòsit
El periodista rep el premi Josep Pla amb ‘La germandat de l’àngel caigut’
Acaba d’arribar als cinemes ‘La passion de Dodin Bouffant’, un film protagonitzat per Juliette Binoche i Benoît Magimel que és un homenatge a la tradició culinària francesa
El Teatre Lliure porta a escena 'Casares-Camus: una història d'amor', sobre la relació epistolar amorosa entre l'actriu María Casares i l'escriptor Albert Camus, premi Nobel de literatura l'any 1957
D'uns anys ençà, unes quantes editorials han recuperat en català Istrati, un dels escriptors més cèlebres de l'Europa d'entreguerres, pràcticament oblidat
Les darreres notícies sobre la investigació del concert de Sant Esteve per part de la Guàrdia Civil en el cas del Tsunami Democràtic fan reviure les grans tradicions de la repressió espanyolista d’ençà del 1925
Visita amb Josep Roca, sommelier i propietari del Celler de Can Roca, al bar dels seus pares, origen de la saga familiar
L'especialització en restaurants i hotels de Domènech i Montaner, de qui es recorda el centenari de la mort, es pot resseguir a la Fonda Espanya del carrer de Sant Pau de Barcelona
Parlem amb el xef Carles Gaig d'un dels plats estrella d'aquestes festes de Nadal i Sant Esteve, els canelons
Joan Maria Minguet recupera la història del celler de les Galeries Laietanes en un volum editat per Vibop, acompanyat del facsímil de la carta de vins d'aquest espai singular de la Barcelona del mil nou-cents
Lluís Pasqual signa una nova versió escènica de Don Carlo, l'òpera més "antiespanyola" de Verdi, a l'Scala de Milà
L'escriptor Jordi Puntí, que torna a la novel·la després de catorze anys, guanya el premi Sant Jordi amb un homenatge a la ficció centrat en el popular músic gironí
Propietari dels restaurants Alkímia i Al Kostat, entre més locals, el cuiner Jordi Vilà parla sense embuts sobre la seva pròpia vivència dins l’alta cuina
L’arribada a les pantalles del ‘Napoleó’ de Ridley Scott coincideix amb la traducció al català de tres grans obres literàries que en ressegueixen l’època
S'escau el 125è aniversari del naixement del poeta Marià Manent, durant dècades director literari de l'editorial Joventut, que també fa anys
El xef de l'Alkímia i Alkostat es proposa de tornar l'escudella a totes les cases i fer que la nostra sopa es pugui menjar, fins i tot, pel carrer
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha homenatjat aquesta setmana Mey Hofmann, la fundadora de l'escola de cuina i el restaurant que porta el seu nom, reconegut amb una estrella Michelin
Parlem amb la cuinera Carme Ruscalleda amb motiu de la presentació del seu nou receptari, ‘La paella pel mànec’
Aviat s'escaurà el centenari de Jorge Semprún, l'escriptor en francès i ministre espanyol que sempre es va considerar un deportat al camps nazis
El crític d’art Daniel Giralt-Miracle publica ‘Guspires de memòria’, un document apassionant sobre la cultura catalana al segle XX
Ens acostem al nou bar Pinotxo, que ha obert al mercat de Sant Antoni de Barcelona
L'editorial Fragmenta proposa a deu autors contemporanis de reflexionar entorn del decàleg, peça fonamental de la nostra tradició intel·lectual, d'un punt de vista actual
Fundada per Miquel Boadas l'any 1933, la cocteleria del carrer dels Tallers és una de les més antigues d'Europa i del món
L'exposició "Picasso a la retina. Retrats d'artistes catalans" reivindica la catalanitat d'adopció de Picasso i la seva relació amb els artistes catalans
El cuiner Sergi de Meià acaba d'obrir Banquet, el seu nou projecte a Barcelona després del tancament del restaurant que portava el seu nom · Parlem de la seva trajectòria, marcada per l'arrelament a la terra, a la cuina catalana i a la família
Destino publica 'La inflació alemanya', les cròniques que Josep Pla va escriure per a la Publicitat com a corresponsal a Berlín · Va ser testimoni de la crisi i va poder veure de prop Adolf Hitler