‘Me too’: a propòsit dels abusos i la violència de l’exèrcit espanyol
La violència sistemàtica és una eina cabdal de desorganització, de destrucció fins als fonaments d'una societat, i això que passava al servei militar responia a aquest propòsit
Frederica Montseny assegurava als anys vuitanta que l'anarquisme havia impregnat la societat, que havia acceptat socialment idees propugnades pels llibertaris, com el control de la natalitat i el dret de disposar del propi cos · Vaig pensar-hi, lligant el doctor Fèlix Martí Ibáñez amb 'Mamífera', de Liliana Torres
Enguany s'escau el cent cinquantè aniversari del naixement i el setantè de la mort d'Isabel Llorach i Dolsa, personatge clau de la societat barcelonina, decidida a unir elegància i intel·lecte
La història de la família Kao, avui encapçalada per Josep Maria i les seves filles Meilan i Nayan, és un relat de fusió de cultures mitjançant la cuina
Edicions de 1984 publica la 'Poesia completa' de Ventura Ametller, en dos volums, un dels grans secrets de la literatura catalana
Tot i que és previst que s'inauguri a final d'any, el nom de la biblioteca de Sarrià encara és un misteri, mentre el de JV Foix, l'autor sarrianenc per excel·lència, topa amb la disputa partidista de l'antiga vila
Es publica 'Impugnar les normes. Intervencions sobre art, cinema i política', un compendi complet de texts del veterà cineasta i polític Pere Portabella
Pere Monje és l'actual director i propietari de Via Veneto, el mític restaurant del carrer de Ganduxer de Barcelona, amb una estrella Michelin d'ençà del 1974
Paul Auster ha estat un autor llegit, admirat i estimat per un gran nombre de lectors catalans
La professora Neus Penalba acaba de publicar 'Fam als ulls, ciment a la boca. Una lectura de “La mort i la primavera”, de Mercè Rodoreda’, premi Octubre Joan Fuster 2023
Com m'agradaria poder escriure llibres com 'Un país estranger', en què Miquel Berga ressegueix una gran epopeia europea del segle XX que comença a Mequinensa
Crònica de la diada de Sant Jordi, en què, entre els escriptors que signaven llibres, no hi havia Quim Monzó, tot i haver estat un dels escriptors més venuts de la setmana
Parlem amb el xef Joan Roca del seu darrer llibre, 'Cuinar el Mediterrani', i ho aprofitem per repassar la seva trajectòria, ara que acaba de fer seixanta anys
La cocteleria Dry Martini ha exposat "Hola Barcelona!" la col·lecció completa dels retrats de la generació moderna dels anys vuitanta
Us proposem 12 llibres de gastronomia per a regalar aquest Sant Jordi
Avui, 12 d'abril, fa seixanta anys de la mort a Barcelona de l'escriptor i periodista Agustí Calvet, conegut amb el pseudònim Gaziel
La periodista i escriptora Laia Perearnau publica la novel·la 'La passadora', un homenatge a les dones que van formar part de les xarxes d'evasió
La cuinera Maria Nicolau acaba de publicar ‘Cremo!’, un llibre de memòries professionals en què desgrana la seva manera de veure el món i algunes receptes
El record que deixen els professors universitaris als seus alumnes depèn, com sempre, de l’època i les circumstàncies; ara, el desig que tenim tots els qui ens hi posem és que aprenguin i que nosaltres aprenguem amb ells
Xavier Febrés publica 'Motel Empordà. Elogi de l'amor estable', l'agraïment del client cap al restaurant on ha estat feliç
La professora Teresa Abelló acaba de publicar 'La vaga de la Canadenca', la gran victòria del moviment obrer català que, alhora, va significar el començament d'una etapa sagnant
Finalment arriba a les llibreries l'esperada biografia 'Un cor furtiu. Vida de Josep Pla', obra del professor Xavier Pla.
El professor Xavier Pla publica 'Un cor furtiu', una monumental biografia de Josep Pla, basada en milers de documents inèdits
L’escriptor Sebastià Alzamora acaba de publicar la novel·la ‘El Federal’, en què relata l'anomenat Foc de la Bisbal, un episodi històric amb ressons ben actuals
La fórmula és senzilla i es repeteix cada dia de la setmana, tant per a dinar com per a sopar: una amanida verda amb nous, patates fregides 'à volonté' –és a dir, dóna-me'n, dóna-me'n– i un filet de vedella amb una salsa que es manté en el més restringit secret
El filòsof Josep Maria Esquirol acaba de publicar 'L'escola de l'ànima', una reflexió al voltant de la idea d'educació i mestratge