Meritxell Batet ja té feina, i així ens van les coses…
La factura de les portes giratòries també es paga en forma d’un sistema econòmic distorsionat per la política i malalt de base
Entrevista al xef Paco Pérez, al capdavant del restaurant Miramar de Llançà, fundat pels avis de la seva dona, Montse Serra, l'any 1939
Els Museus de Sitges celebren l'impacte cultural de la revista l'Amic de les Arts amb una exposició dedicada a la revista que uní J.V. Foix, Dalí i, fins i tot, Federico García Lorca
El xef Paco Méndez, format al Bulli, difon el receptari de Mèxic, el seu país, fet amb el rebost i els aprenentatges del seu país d'acollida
L'escriptor i professor d'institut recull el premi principal de la Festa Òmnium de les Lletres Catalanes - Nit de Santa Llúcia amb el crit en primera persona d'auxili o d'amor de la Carla, la protagonista de la novel·la guardonada
Entrevista a l’escriptor i consultor gastronòmic, que acaba de publicar ‘100 receptes a la catalana’ (Cossetània)
L'edició dels tres volums de prosa de l'Obra Completa de Joan Maragall ens permet de recuperar un periodista clarivident i actual
El Barça com a mirall deformat del país, però també com a reflex d’aquests darrers cent vint-i-cinc anys d’història
Després de les tres estrelles del Disfrutar de l'any passat, enguany la Guia Michelin premia amb la primera estrella deu projectes dels Països Catalans
Eva Comas-Arnal ha guanyat el premi Proa de novel·la amb ‘Mercè i Joan’, en què recrea la relació entre l’escriptora Mercè Rodoreda i el crític Joan Prat, àlies Armand Obiols
Pep Coll s’interroga sobre l’afirmació evangèlica que diu que la veritat ens farà lliures, a partir d’un crim real esdevingut al Pallars l’any 1953
El Museu Picasso ressegueix vint-i-cinc anys de presència catalana al París de la Belle Époque, a l'exposició "De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914"
'Avui, que ens són familiars la browning i els gàngsters. Periodisme, humor i sàtira (1932-1934)' recull l'obra periodística completa de Mercè Rodoreda. · El llibre es presenta avui a la llibreria Alibri, amb la curadora del volum, Mercè Ibarz, i Assumpció Maresma, periodista i editora de VilaWeb
El filòsof i periodista Josep Ramoneda acaba de publicar l'assaig 'Poder i llibertat. Reflexions d'un canvi d'època'
L'editorial Barcino, fundada per Josep Maria de Casacuberta l'any 1924, acaba de fer cent anys amb l'esperit renovat i fidel als fonaments
El periodista Salvador Sabrià desenterra la història del seu avi, assassinat durant els primers mesos de la guerra de 1936-1939, a 'L'escriptori de la Seu'
Embarcar-se cap a l’Argentina és anar-hi carregat de lectures dels catalans que van tocar terra abans que nosaltres
La lectura de ‘El jove Gabriel Ferrater. La llegenda’, de Ramon Gomis, permet de descobrir la construcció dels mites en la infantesa i joventut del poeta
L'escriptor Francesc Serés publica 'El món interior', subtitulat 'Una història europea', un llibre de no-ficció sobre el pes del passat i la persistència de la memòria
La vella cuina francesa viu una revifalla a Barcelona, mentre els Grands Buffets de Narbona volen esdevenir un espai d'homenatge gastronòmic a l'anomenat "emperador dels cuiners"
Aprofitem la publicació de la biografia del batlle de Bellver durant la guerra, Joan Solé i Cristòfol, per parlar-ne amb l'autor, l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté
La historiadora i etnomusicòloga Maria Salicrú-Maltas s'acara amb els antics censors del franquisme a 'Aquesta cançó, no!', editat per Comanegra
Eusebi Ayensa i Miquela Valls publiquen 'Josep Sebastià Pons. Ruta literària', un recorregut pels versos i els paisatges de l'escriptor d'Illa
El Liceu estrena temporada amb 'Lady Macbeth de Mtsensk', l'òpera de Dmitri Xostakóvitx que va rebre les ires de Stalin
Antic cap de cuina del Bulli, Albert Raurich fa quinze anys que, amb la seva dona Tamae Imachi, és al capdavant del restaurant Dos Palillos
Al Palau Robert es pot visitar l'exposició 'Montserrat. 1000 anys', que fa memòria de la polièdrica relació dels catalans amb el monestir
El periodista Lluís Foix escriu sobre la seva relació amb la terra a 'La força de les arrels'
L'escriptora i periodista cultural Mercè Ibarz acaba de publicar 'No pensis, mira', un assaig en què defensa la relació personal i directa amb l'obra d'art
El 27 de juliol es va morir Àlex Susanna. Ara tot just arriba a les nostres mans 'L'any més inesperat', el seu darrer dietari
Aquests darrers anys, Andorra ha esdevingut una destinació gastronòmica a tenir en compte. S'hi sumen restaurants de tota la vida i l'aposta hotelera pels grans noms de la restauració catalana
El Saló de Sant Jordi recupera finalment l'aspecte original i deixa enrere la decoració de la dictadura de Primo de Rivera
Parlem amb Nandu Jubany, un dels cuiners més carismàtics i estimats del panorama gastronòmic català
Irene Pujadas ha estat el primer escriptor català a publicar un conte a The New Yorker, la prestigiosa revista literària nord-americana
Després de qui-sap-les vicissituds, Casa Leopoldo ha reobert les portes amb la voluntat de recuperar l'esperit d'aquest establiment històric del Raval
Els néts del promotor de S'Agaró, l'empresari Josep Ensesa i Gubert, recorden el somni de l'avi amb motiu del centenari d'aquesta urbanització mítica de la Costa Brava
La catedràtica d'història contemporània de la Universitat de Lleida Conxita Mir ha publicat 'Indià i republicà', on relata les vicissituds de la vida del seu avi, Ramon Curcó, un indià de Torregrossa executat pels franquistes l'any 1939
L'escriptora Aurora Bertrana va retratar l'any 1967 a 'Vent de grop' una Costa Brava en transformació per culpa del turisme de masses
Aprofitem l'avinentesa de la recuperació de ‘Quina mena de gent som’ (editorial Diëresis), per saber com era Gaziel en el record del seu nét i quines lectures podem fer de la seva obra
El restaurant de Fabio Gambirasi i Roser Asensio s'intal·la temporalment a l'Hotel Serras del passeig de Colom de Barcelona, on Picasso va tenir el primer estudi i hi va pintar 'Ciència i caritat'
Club Editor publica 'Cartes 1946-1983. A la recerca del català usual', l'epistolari entre el lingüista Joan Coromines i l'editor Joan Sales
Entrevista al cuiner Xavier Pellicer, que acaba de rebre el Premi Nacional de Gastronomia