Ara es veurà si Francesc ha canviat l’Església o no
Francesc va ser un papa que segurament restarà per a la història més pel seu mètode i la seua manera de fer, que no pas per les reformes formals que va implantar
Us proposem llibres de gastronomia per a regalar aquest Sant Jordi
Pocs dies abans de Pasqua, quan toca que els padrins duguin la mona als fillols, parlem amb el pastisser Christian Escribà, que proposa que la mona tingui una denominació d'origen pròpia
L'escriptor Ramon Solsona fa memòria de la infantesa a 'El carrer de la xocolata'
El cuiner Jordi Vilà presenta un 'Manual d'autodefensa de la cuina catalana', en què, amb humor i voluntat reivindicativa, convida a plantar cara en favor de la nostra identitat
El periodista i professor universitari Toni Aira publica una nova novel·la negra protagonitzada per Max Margarit, assessor polític ara esdevingut tertulià
La nova sèrie de Netflix, que adapta la novel·la de Lampedusa, torna a posar d'actualitat la fascinant història d'una vella família aristocràtica siciliana
L'historiador Borja de Riquer dirigeix 'La memòria dels catalans', un volum d'un miler de pàgines sobre els símbols i mites de Catalunya
El presentador de 'Cuines' presenta el llibre 'A foc lent', en què relata el canvi de vida de comercial d'aixetes a comunicador i cuiner
L'Hotel Palace recorda el fundador amb un menú especial al restaurant Amar, l'establiment capitanejat per Rafa Zafra
El Fòrum Gastronòmic de Girona s'ha fet enguany amb el lema "Estirant les arrels" i amb la voluntat d'interrogar-se sobre el retorn de la cuina catalana i la gastronomia clàssica
El periodista Toni Cruanyes publica 'La dona del segle', un relat sobre les dones de la seva família
L'escriptora Teresa Juvé ha mort amb 104 anys
L'escriptora Núria Cadenes, col·laboradora de VilaWeb, acaba de publicar 'En carn i ossos', un recull de contes basats en fets reals, o gairebé
El restaurant la Venta fa cinquanta anys amb aquest nom, però la seva història és més antiga, vinculada al desenvolupament del Tibidabo, on encara avui és un espai de bon producte del país
Els periodistes Albert Molins i Salvador Garcia-Arbós enalteixen dos elements essencials de la gastronomia catalana en dos llibres acabats de publicar
El periodista Vicenç Lozano acaba de publicar la seva primera novel·la, 'Potser no hi va haver mai primavera', sobre les conxorxes antirepublicanes a la Barcelona dels anys 30 · Ho aprofitem per parlar-hi del papa Francesc i les maniobres conservadores activades per a rellevar-lo
L'historiador Josep Pich, catedràtic de la UPF, acaba de publicar 'La dictadura de Primo de Rivera. La primera dictadura espanyola del segle XX'
Mireia Sopena publica 'El somni més ambiciós. L'editorial Selecta i la recuperació de lectors', el seu estudi sobre Josep Maria Cruzet
L'historiador i periodista Joan Esculies torna a la seva faceta d'escriptor de ficció amb 'Un veí ben estrany', una novel·la sobre l'origen del populisme i la frustració generacional
El periodista Antoni Batista resol el misteri de la detenció de Joan Comorera gràcies, entre més fonts, a l'arxiu del comissari Antonio Juan Creix
Oriol Rovira és el xef dels Casals, a Sagàs, l'hotel i restaurant guardonat amb una estrella Michelin que reivindica amb orgull la feina dels pagesos
Carles Singla aplega a 'Mirador indiscret. Anècdotes, humor i xafarderies de la història petita de la Catalunya dels anys 30' el bo i millor de la secció d'ecos de la revista fundada per Amadeu Hurtado
Andreu Claret novel·la el xoc que li va significar arribar a Barcelona als anys seixanta mitjançant una escala de veïns d'un carrer del Poble-sec
Hereu de la revolució gastronòmica del Bulli, Albert Adrià encara el tercer any d'Enigma, el seu restaurant més personal
El cuiner Jordi Vilà presenta un nou menú degustació centrat exclusivament en la cuina catalana
L'escriptor, traductor i home de teatre Feliu Formosa presenta sis novetats, entre poesia, dietaris i traduccions, editats per sis segells diferents
El Bar Alegria, al carrer de Borrell de Barcelona, acaba de celebrar cent vint-cinc anys, els darrers amb Tomàs Abellan al capdavant
La novel·la de Baixauli s'imposa a 'La conformista', d'Alba Dedeu, i 'Mammàlia', d'Elisenda Solsona
L'escriptora i articulista de VilaWeb s'ha imposat entre cinquanta-tres originals amb una novel·la sobre la fragilitat i la resiliència humanes
Antoni Puigverd publica 'Ocell de bosc', subtitulat 'Mirar, pensar-hi, explicar-se, coure, recordar', un volum de texts relligats pel menjar
El periodista i escriptor Jordi Nopca publica 'El futur és una petita flama', una faula política protagonitzada per uns animals molt humans
'El 47', la història de Manolo Vital, el veí de Torre Baró que va portar l'autobús que conduïa fins al seu barri, guanya el Gaudí al millor film català i sis estatuetes més
L'històric Gelida acaba d'obrir un segon establiment, el Migrat, amb la voluntat de mantenir la mateixa oferta de plats tradicionals a preus assequibles
El tancament del Boia de Cadaqués ens ve a dir com és d'important la memòria acumulada als bars històrics. Un passat de bar de platja que és a les arrels del Voramar de Portbou
Al llibre ‘Denominar. Paraules que legitimen el poder’, Lluís Quintana Trias explica la història fascinant del bateig dels carrers de l'Eixample de Barcelona, entre més relats
El guardó reconeix un assaig sobre les arts i la ciència
Marta Montenegro i Lluc Quintana publiquen 'Per sucar-hi pa', un receptari il·lustrat a partir de trenta-quatre expressions del català vinculades a la cuina
Entrevista al xef Paco Pérez, al capdavant del restaurant Miramar de Llançà, fundat pels avis de la seva dona, Montse Serra, l'any 1939
Els Museus de Sitges celebren l'impacte cultural de la revista l'Amic de les Arts amb una exposició dedicada a la revista que uní J.V. Foix, Dalí i, fins i tot, Federico García Lorca
El xef Paco Méndez, format al Bulli, difon el receptari de Mèxic, el seu país, fet amb el rebost i els aprenentatges del seu país d'acollida