Belarra o l’esquerreta dels cafès de Malasaña
Belarra ha aconseguit de presentar els seus prejudicis com a virtuts, els seus complexos de superioritat com a altruisme i la seua ignorància supina com a saviesa
L’emblemàtica cansaladeria Puig de Sant Andreu de Barcelona passa el relleu del negoci a la família Bosch, que forma part del ram del 1863 ençà
La proesa de cinc generacions que han descobert el millor del vi · Actualment, el celler té quatre mil referències de vins i licors
Horta, Sant Andreu i Poblenou fan bategar les emocions de l’actor Ivan Labanda
Massimo Pignata concentra els sabors de productes del camp locals en sorprenents gelats a la seva tercera gelateria, batejada com a DelaCrem Terra
A punt de fer cent anys, al xamfrà València-Muntaner Calçats València continua fent de la tradició el seu millor reclam
Amb Severino Cortés, de l’orxateria la Valenciana, fem un repàs de mig segle servint aquesta beguda autènticament natural
Dos treballadors del negoci agafen el relleu dels actuals propietaris, Josep Conesa i Marta Cortadella, que es jubilen
El IEC inaugura l'Espai Rodoreda i reobre i renova el jardí dedicat a l’escriptora
El rescat de l’ofici que Xavier Bayer i Pep Puig retraten al llibre Pastors i ramats
Recol·lectors, productors i cuiners viuen una bona temporada de tòfona negra · Fins fa uns anys, s’exportava majoritàriament, però com més va més es consumeix a Catalunya.
Entrevista al Senyor Marcel·lí, autor de ‘La xocolata. L’aventura catalana’ (Edicions Morera), que repassa la història, cultura i curiositats del cacau que endolceix la vida, en fred i en calent
Fa més de tres dècades que la família Sans importa els millors tes del món
Dues botigues i dos portals mantenen l’essència xixonenca en mans d’una saga nascuda de dues famílies fabricants de torrons i firaries
Entrem a l’obrador barceloní on s’ha gestat el millor panettone del món
Les tres generacions al capdavant de la firma n'expliquen la història · Fa mig segle que venen mobles i objectes de decoració a Barcelona
Espelmes de tota mena omplen aquesta botiga emblemàtica, que va obrir l’any 1761
La Portorriqueña és el torrador i botiga al detall de cafè més antic de Barcelona · Va obrir el 1902
Hi podem trobar revistes de disseny, arquitectura, interiorisme, moda, art i manualitats, cinema, fotografia, arts gràfiques, cuina, motor, viatges...
La Guanteria Alonso, al carrer de Santa Anna, ven guants, ventalls i complements d’ençà del 1905
Els Carquinyolis d'Horta són fets artesanalment en un obrador del barri i duen l'etiqueta de Ca la Marxanta · Xavier Martí Picó, l'amo, és un ambientòleg que va deixar l'administració per dedicar-se a fer-ne
Entrem a la botiga més gran de còmics, manga i marxandatge d’Europa
Fa cent vint-i-dos anys que va obrir aquesta primera farmàcia homeopàtica de Barcelona
Ceràmica antiga i contemporània i vidre de tots els temps paren taula al carrer de l’Argenteria de Barcelona
Cent trenta-sis anys i quatre generacions de dones han donat nom i personalitat a un bocí de la Rambla amb l’art de compondre rams de flors
El mig segle del restaurant l’Hortet del Raval de Barcelona, que fa cuina basada en la filosofia del pioner en naturisme Nicolàs Capo
Gerri de la Sal mostra al seu salí com els veïns produïen allò que va donar vida a moltes famílies, la sal que aquest poble del Pallars Sobirà voldria tornar a fer
Gelats, gaspatxo, cremes fresques i peus en remull amb glaçons són algunes de les recomanacions per a hidratar el cos de qui no pot detectar la calor ni té sensació de set
Un molí de principi del segle XIX fa la xocolata a la pedra que ha conquerit més de quatre generacions de clients a Xocolates Fargas
Fa cinquanta-quatre anys que Ceràmica Villegas difon, al Gòtic de Barcelona, l’obra de petits artesans ceramistes de tot Catalunya
Fa cinquanta-quatre anys que Ceràmica Villegas difon, al Gòtic de Barcelona, l’obra de petits artesans ceramistes de tot Catalunya
Fa 173 anys que el bombo d’un forn de llenya fa girar la fruita seca de Casa Gispert
La Manual Alpargatera cus a mà espardenyes de fibra vegetal d’ençà del 1940 al carrer d’Avinyó de Barcelona
Hi ha modelisme de trens, cotxes, muntatge de cases i monuments i trencaclosques per a totes les edats
A les gelateries Delacrem fan gelats de temporada, com ara el de coca de Sant Joan
Fa setanta-set anys que les sabatilles MaTeS són manufacturades artesanalment al barri de Sants de Barcelona
El biòleg manresà Josep Cuello, que va recollir en un llibre ‘Els noms dels bolets’ dels Països Catalans, ara ens endinsa en el Pirineu de bracet de poetes, botànics i caminants com ell que estimen la serralada
Fa vint anys que Juanra Esteban importa elements del parament de la llar molt populars en certs països, que ací esdevenen útils i originals
El Rei de la Màgia d’ençà de fa cent quaranta-tres anys acompanya en l’art de fer aparèixer i desaparèixer tota mena d’objectes
La singularitat dels objectes ‘vintage’ reneix en aquesta botiga del carrer de Joaquim Costa, d’ençà de fa catorze anys
Entrem a la botiga de Capdevila Joiers, la joieria barcelonina que l’any que ve celebrarà 120 anys