DIMARTS, 05/06/2007 - 13:00h
La llibreria La Tralla de Vic va acollir la presentació del llibre La llengua que ens va parir. Set pensadors a la recerca del català
L’autor, Jordi Solé i Camardons, el va definir com un comentari crític i apassionat de set dels autors catalans més representatius
Carles Riba, Joan Fuster o Josep Ixart, són alguns del set noms que apareixen al llibre de Jordi Solé i Camardons, ‘La llengua que ens va parir. Set pensadors a la recerca del català’. Amb la frase ‘no hi ha projecte sense emoció’, Solé va explicar que a l’hora de triar els autors es va guiar per aquells que més l’havien emocionat. L’assaig, enfocat des d’una perspectiva sociolingüística, és un recull de les opinions de set dels autors catalans més representatius al voltant de la consciència lingüística catalana.
La llibreria La Tralla de Vic va acollir, divendres al vespre, la presentació del llibre ‘La llengua que ens va parir. Set pensadors a la recerca del català’. Durant la presentació, Víctor Pallàs, vocal de lletres d’Òmnium Cultural d’Osona, Imma Albó, escriptora i activista catalana i Jordi Bancells d’Òmnium Cultural d’Osona, van dedicar unes paraules al llibre i a l’autor.
Jordi Solé va definir el seu llibre com un comentari crític i apassionat de set autors, tot i que realment en són vuit. Aquest darrer és Vicenç Vives, però Solé el considera com un autor que va forjar espanyolisme enlloc de catalanisme i per això no consta en el llistat del subtítol del llibre. Solé va explicar que la idea del llibre va ser, d’una banda, donar una visió de conjunt d’allò que aquests set autors defensaven i, de l’altra, motivar una reflexió sobre l’autoodi català, que segons l’autor, escriptors com Vicenç Vives han alimentat.
El llibre també compta amb un capítol final, ‘La màquina del temps’, on Solé planteja interrogants que relacionen el present amb els autors de qui ha parlat al seu llibre, amb preguntes com ‘què pensarien aquests autors si visquessin al nostre temps?’. (Laia Valls)
|
|
|
|
|