DIJOUS, 05/02/2009 - 10:36h
El professorat dels CRAs de la Vall d’Albaida aprén a crear blocs educatius
Les escoles rurals posen en marxa una xarxa comarcal de blocs educatius
El Col•legi Rural Agrupat ‘Riu d’Albaida’ va acollir a Guadasséquies aquest dimecres 4 de febrer la primera sessió formativa del curs Formació bàsica en didàctica i recursos per als aularis agrupats, que pertany a l’oferta d’administracions públiques i que ha estat organitzat pel CEFIRE d’Ontinyent. L’assessora de primària i coordinadora del curs Lupe Palau va agrair l’assistència i interés del professorat, ja que amb més d’una trentena de matriculats, suposa tot un èxit de convocatòria. La part formativa presencial va anar a càrrec de Lluís M. Segrelles, que ha posat en marxa per a l’ocasió un Bloc dels CRAs de la Vall d’Albaida, on el professorat anirà actualitzant els blocs educatius que vagen generant a cada CRA i localitat, i el Curs de blocs educatius. Aquest darrer bloc servirà per introduir paulatinament els assistents, tant des de les sessions presencials com de manera autònoma des dels seus ordinadors a casa o a la feina, en totes les possibilitats que ofereix aquesta tecnologia.
La intenció és configurar una xarxa estable en què el professorat valldalbaidí de les escoles rurals puga intercanviar experiències educatives al si d’aquests centres que tenen les aules disperses a distints pobles, així com fomentar l’activitat intercentres des d’Internet.
La resta de sessions tindran lloc de manera alternativa a les aules del CRA ‘Serra del Benicadell’ a Montitxelvo i en aquestes de Guadasséquies.
L’esmentat curs de blocs educatius suposa el salt a la xarxa d’una formació permanent auspiciada pel CEFIRE d’Ontinyent i realitzada des del Seminari de coordinació i experimentació de recursos didàctics de la Vall d’Albaida.
Aquest seminari docent ha realitzat nombroses activitats de formació i experimentació en cursos anteriors. Així, en el curs 2006-07 es va centrar en produir ‘Itineraris didàctics per la Vall d’Albaida’, i el passat curs 2007-08 va continuar amb el treball per aprendre a produir materials d’autoedició dels centres (material d’aula, periòdics escolars, etc.), que va culminar en l’edició del projecte ‘Escrivim i gaudim: els infants creem textos. Aprenentatge significatiu del llenguatge escrit’.
Tot aquest material ha estat presentat a les Jornades d’intercanvi d’experiències que anualment organitza l’esmentat ens formatiu i de recursos valldalbaidí, amb bona acollida pels docents.
|
|
|
|
|