VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 07/11/2008 - 09:24h

Mollerussa acollirà la primera Festa del Vi i el Vi Novell

Hi seran la majoria de cellers de la D.O. Costers del Segre

El Teatre L'Amistat de Mollerussa acollirà el dissabte dia 15 la I Festa del Vi i el Vi Novell on hi seran presents 19 cellers de la D.O. Costers del Segre i dos restaurants.
L'activitat, organitzada per Fira de Mollerussa i l'associació Enosegre, inclou un esmorzar de vinya, o una degustació i curs d'iniciació al tast de vins. Ho tancarà un dinar privat on es lliuraran diferents guardons, i on destaca el d'Espinjolador d'Honor que rebrà el mollerussenc Antoni Brufau, president de Repsol YPF.

En l'acte de presentació Teresa Ginestà, alcaldessa de Mollerussa, va destacar la importància de la Festa, que tindrà continuïtat l'any vinent, dins de la nova fira Turisponent, que s'organitzarà a la capital del Pla d'Urgell. També va definir la iniciativa com una “festa per dinamitzar els productes de les Terres de Lleida”, tot remarcant el suport institucional del territori, ja que hi col·laboren 7 consells comarcals. I es que els organitzadors han destacat que la Festa del Vi i el Vi Novell vol ser “una porta oberta per donar a conèixer el patrimoni artístic, cultural i gastronòmic de les diferents zones de les terres de Lleida”.
I tot just el fet de que, de les set comarques, el Pla d'Urgell sigui la única que no té un celler ha facilitat que Mollerussa esdevingui una “seu neutral i permanent” de la Festa, tal com van destacar Pere Gatnau, director de Fira de Mollerussa i Abili Allué, president d'Enosegre.
Gatnau també va destacar que tant la Festa com Turisponent responen a demandes del sector i a l'interès de la societat per les activitats de turisme, gastronomia i oci.
Enosegre
Per la seva part Allué va explicar que l'associació Enosegre té un any de vida i que la Festa del Vi i el Vi Novell és la primera activitat destacada que organitzen i de la que va destacar el seu esperit “lúdic”. Va explicar que es vol “donar rellevància al vi, acompanyat de la gastronomia i el turisme de la plana de Lleida”. Va afegir que és una zona que s'està “començant a moure”, que “no només som de pas” i va remarcar que hi ha molt a ensenyar, lligat a l'enologia, la gastronomia i el turisme.
També va parlar de la intenció de comptar amb més associats, sobretot restaurants, per tirar endavant propostes d'enoturisme i gastronomia.
Els cellers embotelladors i restaurants inscrits a Enosegre són: de la comarca de la Noguera, Casa Patau, Costers del Sió, Vall de Baldomà, Celler del Montsec, Vinya l’Hereu, Castell del Remei i el restaurant Lo Ponts; de la comarca de les Garrigues, Vinya els Vilars, Tomàs Cusiné i Cervoles Celler; de la comarca del Pallars Jussà, Vila Corona; de la comarca de la Segarra, Comalats; de la comarca del Segrià, Torres de Sanui, de la comarca de l’Urgell, Monestir del Tallat, L’Olivera, Cercavins, Casa Pardet, Mas Blanch i Jové, Carviresa i Analaec, i de la comarca del Pla d’Urgell, el restaurant El Coscollar.
Festa del Vi i el Vi Novell
Pel que fa a la Festa del Vi i el Vi Novell (l'entrada és gratuïta) començarà a dos quarts de deu del matí amb un esmorzar de vinya acompanyat del vi novell de la bóta de Costers del Segre. Per poder degustar-ho els visitants hauran d’adquirir, a l’estand d’informació, una copa per un preu de 3 euros.
Durant el matí es portaran a terme també d’altres activitats. En aquesta línia, de les deu a dos quarts de dotze es farà, a la Sala 1, un curs d’iniciació al tast impartit per Jaume Gaspà, sommelier del restaurant “Lo Ponts” de Ponts. La participació en aquest curs, adreçat a qualsevol persona interessada en conèixer la cultura del vi, tindrà un preu de 10 euros i les places són limitades. Les persones que vulguin assistir podran fer la seva prèvia inscripció a l’oficina de Fira de Mollerussa al telèfon 973 60 07 99.
D’altra banda, de dos quarts de dotze a un quart d'una, a la Sala 2, està prevista també la conferència “Vi i Salut” a càrrec de la doctora i dietista Pilar Sempau.
La mostra tancarà les seves portes a la una del matí, si bé més tard es farà un Dinar de Cloenda, a nivell privat, durant el qual es farà el lliurament dels guardons d’Enologia, Turisme, Gastronomia, així com l'Espinjolada a la bóta de vi novell a càrrec de l’Espinjolador d’Honor, Antoni Brufau, president de Repsol YPF.
El dinar estarà elaborat pels germans Allué del restaurant “El Coscollar” de Golmés, amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.
Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

 
Gatnau, Ginestà i Allué durant la presentació
de la Fira del Vi i el Vi Novell.
(foto: vilaweb mollerussa)
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA