DIUMENGE, 22/03/2009 - 06:00h
Plataformes de defensa del territori es manifesten a Barcelona contra la política ambiental de la Generalitat
Ecologistes en Acció i Depana no s'hi han adherit perquè creuen que és una 'instrumentalització política'
Les organitzacions reclamen un canvi de model, no només des del departament de Medi Ambient, sinó des d'altres com el d'Obres Públiques o el d'Agricultura. És per això que demanen la dimissió dels titulars dels diferents departaments.
Entre les principals crítiques d'aquests grups, hi ha la política 'de no intervenció' respecte de la construcció de la MAT, i la permissivitat en la construcció 'indiscriminada' de parcs eòlics sense tenir en compte l'impacte natural en el territori.
Segons que ha explicat un membre d'Ecologistes de Catalunya a VilaWeb, 'la gota que va fer vessar el got va ser el túnel de Bracons, una iniciativa que era criticada des de l'oposició per alguns partits, però que, una vegada al govern, no van evitar'. També es mostren en desacord en la manera com s'ha gestionat la sequera, la política d'infrastructures ('que consisteix a construir més carreteres'), la planificació urbanística i la gestió de residus, perquè 'no posa l'accent en la prevenció i recuperació', sinó en l'eliminació.
El moviment, dividit
La manifestació, que comença a les onze a la plaça Catalunya i finalitza a la plaça de Sant Jaume, no té el suport de tot el moviment ecologista del Principat. La federació d'Ecologistes en Acció i l'organització naturalista DEPANA no s'hi han adherit perquè creuen que 'pot ser instrumentalitzada per alguns partits polítics'. Des d'Ecologistes en Acció creuen que algunes actuacions del govern són censurables, com el decret que prepara sobre energies renovables, la gestió de l'aigua, la poca transparència sobre la possible ubicació de l'anomenat 'cementiri nuclear' (MTC) a Catalunya... Però no combreguen amb altres reivindicacions de la manifestació, com ara la 'desqualificació global de l'energia eòlica', la moratòria demanada per a ecoparcs i plantes de biomassa, o la possibilitat de fer transvasaments 'en conques petites', com les dels rius Gaià i Francolí.
|
|
|
|
|