| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | dimecres, 17 de juliol de 2024

 ESPECIAL D'ESTIU: ELS VÍDEOS MÉS CURIOSOS DE LA XARXA

Durant tot el mes d'agost de 2006, VilaWeb us ofereix una selecció dels vídeos més interessants i curiosos que els internautes poden trobar a la xarxa.



> Carod Rovira amb barret mexicà.
La web de vídeos YouTube es nodreix de les aportacions dels usuaris, que poden captar moments ben espontanis. És el cas d'aquest vídeo: la càmera d'un telèfon mòbil ha captat el secretari general d'Esquerra Republicana, Josep Lluís Carod-Rovira, amb barret mexicà i envoltat de mariachis, en la celebració d'un casament, segons que sembla. Ja no calen 'paparazzi': qualsevol pot retratar un personatge públic i difondre'n la imatge.


> Lopetegui es desmaia a la Sexta i no en fan ni cas.
Aquest vídeo és un exemple extrem de la brutalitat de la televisió. Durant un programa de la Sexta sobre el mundial de futbol, l'ex-porter del Barça Julen Lopetegui té un treball, és a dir: es desmaia, i cau a terra. El presentador que l'acompanya, abans de donar pas a la publicitat, comenta: 'Això és la Sexta en directe, no volien sorpreses?'



> Peixos que ballen sincronitzats.
Un japonès mostra com fa nedar quatre peixos de colors de manera sincronitzada. Com es veu en aquest vídeo, els animals semblen seguir les indicacions per moure's en grup, girar alhora i posar-se en fila. Com passa amb molts altres vídeos que es poden trobar a la xarxa, no està clar si l'escena és absolutament real o si s'ha fet algun tipus de muntatge.



> La solució Zidane.
Aquesta imatge serà, sens dubte, la més recordada del mundial de futbol 2006. Com es veu al vídeo, el jugador francès Zinedine Zidane va respondre als insults de l'italià Marco Matterazzi amb un cop de cap que li va costar l'expulsió. A més, la FIFA l'ha sancionat amb tres partits, però com que Zidane ja s'ha retirat del futbol haurà de substituir aquesta pena per treballs humanitaris amb nens i joves.



> CharrandoTB, televisió en llengua aragonesa.
Les llengües minoritàries solen tenir poca difusió als mitjans de comunicació convencionals, però en canvi poden trobar-hi lloc a les noves televisions per internet. vídeo podeu veure, per exemple, una conferència sobre l'ortografia de l'aragonès. Al menú de programació trobareu d'altres temes.



> Muixerangues a la plaça de la Vila de l'Olleria.
Els actes de festes populars són un tema freqüent entre els vídeos que els usuaris publiquen a la xarxa, i la muixeranga no n'és una excepció. Aquest vídeo mostra una muixeranga a la plaça de la Vila de l'Olleria (la Vall d'Albaida) durant les festes de la Magdalena de l'estiu de 2005. A YouTube també hi ha d'altres videos de muixerangues. Els trobareu ací.



> Un àngel caigut català.
Aquest vídeo mostra uns excursionistes a prop de Camdèvanol (Ripollès). De nit, i només amb la llum d'una lot, troben plomes per terra. Tot seguint-les com si fossin un rastre, troben un ésser estrany que els fa fugir. La major part dels comentaris sobre aquest vídeo diuen que es tracta d'un muntatge, però també hi ha qui pensa que, si més no, fa por.



> Fair play o el partit de futbol més idiota de la història.
Aquest vídeo mostra una de les jugades més absurdes del futbol. Un jugador de l'Àjax es lesiona, i tal i com s'acostuma a fer, es llança la pilota fora perquè el puguin atendre. En acabar, l'Àjax vol tornar la pilota, però el xut va a parar dins la porteria i fan gol. L'equip contrari reclama que els deixen fer gol també a ells, però no és tan senzill.



> El vampir covard: curtmetratge sense so per a sords.
'El vampir covard' és un curtmetratge de dos minuts i mig en llengua de signes catalana. La pel·lícula, ha estat dirigida per Josep Maria Segimon i ha tingut el suport de la Fundació Illescat (Investigació de la Llengua de Signes Catalana). Amb només dos actors, sorprèn als que sí que hi poden sentir perquè no inclou cap àudio.



> Les estratègies per guanyar la copa del món de futbol.
Abans de començar la copa del món de futbol, es van fer molts pronòstics, anàlisis i elucubracions sobre les possibilitats i tàctiques de cada equip. Aquest vídeo en va ser un exemple molt divertit. A través de gràfics, mostra les estratègies de les diferents seleccions. No us perdeu els comentaris de la banda inferior.



> Atenció internacional sobre l'especulació urbanística al País València.
Aquest reportatge de la cadena Euronews posa en qüestió la legalitat de les lleis urbanístiques al País Valencià i mostra l'efecte de les expropiacions sobre petits propietaris. Inclou exemples de Benissa i Parcent (Marina Alta), i també de les obres a València ciutat per la celebració de la Copa Amèrica.



> A Bush li costa trobar la sortida.
Durant una visita a la Xina el novembre de 2005, el president nord-americà George Bush va intentar marxar d'una conferència de premsa en què li van fer una pregunta que no volia respondre. Va anar cap a la porta, però era ben tancada. Podeu veure-hi la reacció en aquest vídeo, que s'ha emès a diferents programes d'humor als Estats Units. Alguns l'han interpretat com a metàfora sobre la situació a l'Irac, de la qual Bush tampoc sembla saber com sortir-se'n.



> El ronyó de la ciutat, primer episodi.
Les paròdies i adaptacions lliures acostumen a tenir molt d'èxit entre els usuaris de les webs de vídeos. En aquest cas, però, es tracta d'una paròdia radiofònica d'una sèrie televisiva. Amb el nom 'El ronyó de la ciutat', en clara referència al serial que emet TV3, explica les aventures d'una família durant un sopar.



> La dama d'Elx, a casa.
Des del mes de maig i fins al novembre, la Dama d'Elx es pot visitar a la ciutat on va ser descoberta. Després de quaranta-un anys al Museu Arqueològic de Madrid, ara és, tot i que només temporalment, la peça més important de l'exposició 'D'Ilici a Elx 2006', al Museu Arqueològic i d'Història d'Elx. Aquest vídeo domèstic mostra aquesta obra mestra de l'art iber.



> Lluís Llach canta 'Laura'.
Era el sis de juliol de 1985. Al Camp Nou, i davant cent mil espectadors, Lluís Llach va cantar 'Laura', dedicada a la música de Laura Almerich, qui ha acompanyat el cantautor pràcticament des del principi de la seva trajectòria musical. Just en el moment en què ella havia de fer un solo de guitarra, es va emocionar tant que va ser incapaç de seguir tocant. Aquest vídeo recull l'instant.



> Els cavalls de les festes de Menorca, gravats pel públic.
Tot i que la rissaga va amenaçar enguany la celebració de les festes de Sant Joan a Ciutadella de Menorca, finalment es van poder celebrar. Diversos assistents van aprofitar la facilitat de publicar vídeos a la xarxa per mostrar el que havien gravat amb càmeres domèstiques o amb telèfons mòbils. Aquest vídeo recull, sobretot, l'ambient viscut pel públic. D'altres, com el que podeu veure ací, mostra els cavalls.



> Pelé, 'o Rei'.
Pelé ha estat el millor jugador de la història del futbol, si més no fins ara. Aquest vídeo recull algunes de les millors jugades del brasiler, des de regatejos a tirs lliures, la famosa 'bicicleta' o els gols més bonics. Cap al final del vídeo trobareu un intent del gol impossible, que no va arribar a marcar però que tot i així els experts consideren que hauria estat el millor gol de tots els temps.










> El Tour, per terra.
Fer el Tour de França és molt dur i, a més, pot arribar a ser perillós. Enguany, durant la catorzena etapa i quan encara restaven quaranta quilòmetres per arribar a la meta, una mica de sorra sobre l'asfalt va fer relliscar una de les bicicletes. El ciclista que hi anava justament al darrere no va tenir temps de frenar, va xocar contra la tanca lateral i va caure a diversos metres. Ho podeu veure en aquest vídeo.



> Rap francès a la 'banlieue'.
A França, els grups autòctons de música rap tenen molt d'èxit. De fet, ja és el segon centre de producció mundial d'aquest tipus de música, només per darrere dels Estats Units. Bona part dels grups són originaris de la 'banlieue', els barris suburbials amb forta presència de població immigrada. Aquest videoclip n'és un exemple.



> 'Nelson Mandela', cançó anti-apartheid per excel·lència.
La cançó 'Nelson Mandela', dels britànics Special AKA, va esdevenir una icona contra el racisme i l'apartheid, sobretot després del concert fet a l'estadi de Wembley l'any 1988 en ocasió del setantè aniversari de Mandela. Aquell concert es va retransmetre a tot el món i hi van participar també els Dire Straits, Eric Clapton, Peter Gabriel i Sting. Dos anys després, Nelson Mandela va ser alliberat. Aquí podeu veure el videoclip de la cançó.



> Baixar música d'internet amb el Wi-Fi de la SGAE.
La Societat General d'Autors i Editors (SGAE), que intenta combatre la pirateria de música a internet, té una xarxa Wi-Fi sense protecció a la qual es pot accedir des del carrer, com es demostra en aquest vídeo. Els joves que l'han fet no només van aprofitar per baixar-se algunes cançons, sinó que van arribar a entrar dins l'edifici i explicar el que estaven fent, per veure quina era la reacció.



> Chico Marx tocant el piano.
Dels germans Marx, a Chico se'l recorda pel barret que no es treia mai, perquè fingia un marcat accent italià i, sobretot, per la forma de tocar el piano. Algunes actuacions són memorables, per la mescla d'interpretació musical i actuació humorística, com la que es pot veure en aquest vídeo, que correspon a una escena de la pel·lícula 'Una nit a Casablanca'.



> 'We're from Barcelona'.
El grup musical 'I'm from Barcelona' té vint-i-nou integrants, però cap d'ells és de la capital catalana. Tots ells són suecs i fan el què anomenen pop feliç. És a dir, lletres simples i músiques enganxoses, com la de 'We are from Barcelona', que va ser la cançó de la campanya del festival Primavera Sound. Aquí podeu veure'n el videoclip.



> Ronaldinho és molt bo, però tant?.
Aquest vídeo és un dels anuncis que ha fet Ronaldinho per una marca de roba esportiva. A banda de les diverses filigranes de què es capaç amb el baló, l'espot inclou quatre xuts consecutius al travesser. Alguns pensen que en són massa, i que hi ha algun muntatge, però si això és cert, és difícil de veure.



> Propaganda soviètica animada.
Des de 1924 i fins la 'perestroika', la Unió Soviètica va produir diverses pel·lícules d'animació per fer propaganda entre la població. Més enllà del seu valor històric, aquests films constitueixen vertaderes obres d'art. Podeu veure'n un exemple en aquest vídeo.



> La importància del cinturó de seguretat.
Les campanyes publicitàries per evitar accidents de trànsit són de les que busquen més impacte de totes. L'objectiu s'ho val i els pressupostos acostumen a ser alts. Però a vegades no calen grans pressupostos, sinó bones idees, com demostra aquest anunci, ideat per una escola de publicitat sudamericana.



> Conduir a l'Índia.
No tot és calma a l'Índia. El país on molts occidentals busquen la pau interior també amaga racons com aquesta cantonada sense semàfor. Mirant el vídeo i les desenes de mitjans de transport que s'hi entrecreuen en pocs minuts, sembla realment impossible que no s'hi produeixi cap accident.



> Lliçó de guitarra de Mark Knopfler.
Mark Knopfler, que va ser cantant i guitarrista del grup britànic Dire Straits, va oferir un moment irrepetible en un programa de televisió francès, que podeu veure en aquest vídeo. Knopfler va convertir l'entrevista que li estaven fent en una lliçó de guitarra. A la xarxa també s'hi poden trobar d'altres classes magistrals d'un dels millors guitarristes de tots els temps.

> Censura a les caricatures de Zaplana.
El febrer passat, la Generalitat Valenciana va censurar el cartell de l'obra 'L'estrany viatge', de la companyia teatral alcoiana Pot de Plom, perquè incloïa una caricatura d'Eduardo Zaplana. En aquest vídeo podeu veure un fragment de l'obra.




> Els altres perills de fumar.
Aquest hivern s'ha posat en marxa la nova legislació referent al tabac. Ja no és possible fumar al lloc de feina i molts espais públics, com els restaurants, han de tenir espais lliures de fum. La conseqüència ha
estat l'aparició d'espais exclusius per a fumadors. Aquest vídeo humorístic demostra que aquests llocs poden ser realment perillosos.

 
 AVUI A VILAWEB...

Palma, a punt per a la revetlla de Sant Sebastià

El llibre digital català a la recerca de mercat

La flama de la llengua catalana continua viva a Prada de Conflent
----------
+ Anar a portada



   
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000