Europa press
Govern i oposició britànics aplaudeixen la condemna a mort de Saddam Hussein
12:4505.11.2006
LONDRES, 5 (EP/AP)
El Govern del Regne Unit ha aplaudit la condemna a mort de l'exdictador iraquià Saddam Hussein per crims de guerra donada a conèixer avui.
"Aplaudim que Saddam Hussein i altres acusats s'hagin sotmès a la justícia i paguin pels seus crims", ha afirmat la secretària d'Afers Estrangers britànica, Margaret Beckett. "El règim de Saddam Hussein va cometre crims horribles i el fet correcte és que els acusats d'aquests crims contra el poble iraquià siguin jutjats", ha afegit Beckett des de l'Índia, on hi és de visita oficial.
"El veredicte i les sentències dictades per l'Alt Tribunal Iraquià arriben després d'un judici en el qual s'han presentat proves i que ha estat sotmès a l'escrutini de la llum pública i els mitjans de comunicació", ha continuat.
L'oposició conservadora britànica també ha mostrat la seva satisfacció per la sentència de Saddam Hussein. "Felicitem la justícia iraquiana per emetre una sentència en circumstàncies molt difícils i també elogiem la valentia dels jutges i testimonis tot i la intensa violència i les intimidacions", ha declarat William Hague, portaveu del Partit Conservador per a Afers Estrangers al Parlament britànic.
"És important que Saddam Hussein sigui jutjat pels seus crims, tant per les seves víctimes com pel futur de l'Iraq i el seu poble. La sentència de Saddam és un assumpte de la llei iraquiana i del poble iraquià, però mereixen el suport de la comunitat internacional per assegurar que les decisions preses pel tribunal són respectades", ha declarat Hague.
D'altra banda, el secretari de l'Interior, John Reid, ha elogiat el procés com un pas endavant més per a la nació democràtica i sobirana de l'Iraq. "Són els propietaris del seu propi destí i avui han pres una decisió com a propietaris que són d'aquest destí i tots hem de respectar-lo", ha assegurat.
En ser preguntat sobre el seu suport a la sentència de mort, Reid ha assegurat a la BBC que "podem tenir el nostre propi punt de vista sobre aquesta qüestió, però no estic segur que hi puguem intervenir. El poble iraquià... està construint un sistema en unes circumstàncies molt, molt difícils. Amb totes les seves imperfeccions, suposa un gran avanç en comparació amb el que hi havia abans", ha conclòs.[FIN]
Resum
-
Última Hora
-
Espanya
-
Món
-
Economia
-
Cultura
-
Societat