dimarts, 17 de febrer de 2009 > La Fira de l'Oli de Jesús potenciarà la promoció de la gastronomia del territori
GUSTAU MORENO.
Tortosa Més de 40 expositors participaran aquest cap de setmana, a Jesús, en la catorzena edició de la Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre, que aquest any promocionarà l'ús de l'oli d'oliva en la cuina local, amb l'objectiu de potenciar la gastronomia del territori. El president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, va presentar ahir el programa d'actes de la fira, que durarà del 20 al 22 de febrer, i que dissabte serà inaugurada pel director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran. Panisello va destacar la importància del programa d'activitats complementàries, però especialment va remarcar que la fira reforçarà el seu vessant més gastronòmic. «Si els restauradors creuen en el nostre oli, serà la millor manera d'exportar-lo i de promocionar-lo», va afegir-hi. Panisello va recordar la col·laboració amb Platigot, l'associació de restauradors de Tortosa, en l'organització de les jornades gastronòmiques de l'oli d'oliva, i va detallar que hi haurà una mostra gastronòmica amb 16 restaurants, a més d'un estand de l'estudi de grau mitjà d'hostaleria de l'IES Joaquim Bau. A més, durant la fira es farà la presentació oficiosa de la nova escola privada d'hostaleria de Tortosa, Via Magna.
|