| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 de novembre de 2024


diumenge, 28 de desembre de 2008
>

Primera victòria judicial dels veïns que denuncien assetjament immobiliari al carrer Vallespir de Sants



EL PUNT. Barcelona

Un jutge de Barcelona ha donat la raó a una llogatera del carrer Vallespir 25, del barri de Sants, que havia denunciat un cas d'assetjament immobiliari, segons va avançar ahir Televisió de Catalunya. Segons la sentència judicial, la dona té dret al seu pis de lloguer, tot i que ara estigui ingressada en una residència, ja que aquesta situació «és temporal». La resolució judicial hi afegeix que el fill de la dona, que comparteix l'habitatge amb ella, té dret a subrogació, és a dir, a ser l'arrendatari del pis quan la seva mare mori. En el judici, que es va celebrar a Barcelona el 16 de setembre passat, els propietaris de l'immoble van demanar poder fer fora la dona del pis perquè viu en una residència.

Aquest és el primer triomf judicial dels veïns d'aquest immoble, que ara fa uns mesos van iniciar una campanya per denunciar un cas d'assetjament immobiliari al carrer Vallespir 25. Ara, aquest no és l'únic procediment obert als jutjats per aquest cas. Els propietaris de l'immoble van presentar una demanda per sol·licitar que l'edifici sigui declarat en estat de ruïna i poder enderrocar-lo, mentre que els inquilins, que tenen contractes de renda antiga, denuncien que són víctimes d'assetjament immobiliari. En el procés judicial cada part va presentar els seus informes per defensar que les millores que s'hi han de fer suposen més o menys el 50% del cost de la construcció, ja que aquest és el límit que marca la llei d'arrendaments urbans per poder expedir el certificat de ruïna d'un immoble. Davant d'aquest fet, el jutge va encarregar un peritatge independent que, el mes de novembre passat, va indicar que efectivament, l'edifici està en estat de ruïna. El pèrit judicial considera que l'immoble té un valor de 267.000 euros. Partint d'aquest barem, estableix que els pisos costen entre 10.000 i 17.000 euros cadascun. Pel que fa a les obres que caldria fer al conjunt del bloc, la xifra puja a uns 192.000 euros. La part més substancial correspondria a les obres que s'haurien de fer a la façana –69.709 euros–, i després vindrien els enderrocs projectats –56.415 euros– i les reparacions als interiors de l'edifici: 16.808 euros. La llista d'actuacions que el pèrit considera que s'han de dur a terme per condicionar l'immoble és extensa, i inclou des del reforçament de les bigues dels pisos fins a l'enderroc dels coberts del pati interior. De fet, aquesta és la part que es troba en pitjor estat. En el vessant social, però, les entitats que donen suport als veïns continuen les protestes, i diumenge passat van reunir unes 200 persones a Sants.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.