El consistori disposa de dos educadors de carrer que tenen una feina cabdal per intentar ajudar les persones que viuen al carrer. El regidor de Serveis Socials, Joan Olòriz, detalla que la funció bàsica dels educadors «és aconseguir establir un grau de confiança amb les persones que viuen al carrer». Aquest treball, que en alguns casos suposa mesos d'acostament a la persona, és clau perquè el sense sostre s'avingui a entrar al centre d'acollida La Sopa i que aquest fet li permeti obrir una via que dugui la persona a la reinserció social i laboral. Si per la via de la confiança no s'aconsegueix convèncer el transeünt de deixar el carrer i iniciar un pla de treball per sortir de la situació, els educadors intenten incidir, en cas d'ingrés a un centre hospitalari o psiquiàtric, per convèncer la persona interessada a revertir la seva situació de penúria gràcies als plans de treball que s'acorden entre tècnics de La Sopa i els mateixos afectats.
L'Ajuntament disposa en l'actualitat de 12 places en tres pisos que permeten als ciutadans que segueixen un pla de treball tenir un temps de transició després d'haver passat pel centre. La voluntat del consistori és incorporar en el futur dos pisos més de transició, que faran augmentar fins a 20 les places disponibles. Aquests pisos s'entenen com un estadi previ a la recuperació de la plena autonomia per part de les persones que segueixen un pla de reinserció.
Olòriz admet que la recuperació de la confiança en ells mateixos és clau per poder sortir de la situació que els va abocar a viure al carrer.