Santiago Vilanova va assegurar ahir a El Punt que segons fonts de l'empresa Idom en cap de les cinc propostes per recuperar l'abocador de Can Planas no s'inclou el reciclatge de les escòries alumíniques que anys enrere es van abocar en aquests terrenys entre el cementiri i el castell de Sant Marçal. El grup ecologista considera que una part de les més de 118.000 tones d'aquests residus contaminants es podria reciclar. Els Verds-Alternativa Verda conclouen això perquè asseguren que tenen «evidències visuals» que part d'aquests residus permeten el seu reciclatge, segons van poder comprovar in situ l'abril passat en les caixes de mostreig d'Idom. És a dir, que una part de les escòries alumíniques tenen un estat fisicoquímic que permetria el seu reciclatge, però segons Alternativa Verda l'informe no inclou cap anàlisi sobre l'estat fisicoquímic dels residus. La manca d'aquesta informació també ha cridat l'atenció dels ecologistes, ja que aquest era un dels objectius de l'estudi.
Vilanova també s'ha mostrat estranyat que Idom proposi fins a cinc actuacions per dur a terme a l'abocador de Can Planas, quan ell considera que «n'hi havia prou amb una o dues propostes». Una proposta si la solució era no reciclar res i dur tots els residus a l'abocador de residus especials de Can Palà a Castellolí; i una segona proposta si s'apuntava reciclar una part dels residus i l'altra dur-los a l'abocador.
Pel que fa al cost econòmic dels treballs entre els 50 i els 200 milions d'euros, Vilanova considera que «els criteris de sostenibilitat d'un projecte com aquest no s'han de basar en paràmetres econòmics, sinó en assegurar que no es contamini el subsòl ni les capes freàtiques».