L'Aliança, d'Anglès, es mereixia l'estrella des de fa anys i Els Tinars mai de la vida no hauria d'haver perdut la que va lluir durant deu anys. La 37a Guia Michelin dedicada a la península ibèrica té 41 restaurants amb estrella Michelin a Catalunya. Si es tracta d'establiments amb estrella regentats per catalans, hi haurien d'afegir el de Carme Ruscalleda a Tòquio, el de Sergi Arola a Madrid, el de Ferran Adrià a Sanlúcar la Mayor i els de Santi Santamaria a Madrid i a Torrico (Toledo).
El Punt va reunir ahir a la tarda els xefs i propietaris dels dos nous restaurants gironins amb estrella Michelin. Van assegurar que no se l'esperaven i que no van fer cap celebració especial, perquè ahir l'únic que tenien previst era treballar. Malgrat això, no es van poder estar d'obrir alguna ampolla de xampany.
«Jo la desitjava... i ja me n'havien fet passar les ganes. Ara, avui, em fa il·lusió, però molta il·lusió, aquesta estrella», confessa el més veterà, Lluís Feliu [Anglès, 4 d'agost del 1957]. Marc Gascons [Girona, 4 de novembre del 1975] revela que l'any passat va arribar a pensar que la hi donarien, perquè van rebre una visita molt minuciosa dels inspectors.
Els Tinars i L'Aliança són dos establiments especials. Un és un restaurant de carretera, però molt senyor, situat a la costa de l'Alou. «Fem macarrons i canelons, les patates Tinars, cargols i plats de la cuina d'en Marc, com ara el tàrtar de lluerna amb os tra i caviar.» L'altre és en un espai encantador, un antic cafè modernista conservat de manera exemplar al mig d'Anglès. Fa cuina creativa, elegant i deliciosa, com ara l'arròs de safrà i espardenyes i el suflé de cítrics.