| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de novembre de 2024


dimarts, 18 de novembre de 2008
>

El més buscat




Mikel Garikoitz Aspiazu s'havia convertit en els darrers anys en el principal objectiu de les forces policials, ja que consideraven que era el màxim responsable dels comandos d'ETA des de feia cinc anys, és a dir, la persona que suposadament ordenava atemptats a altres membres de l'organització. A més, ha estat etiquetat com un partidari del sector dur. Durant la treva, la policia va fer referència en moments molt determinats a la suposada existència de dos bàndols dins ETA, un que seria el favorable a buscar una solució dialogada del conflicte, que l'encapçalaria Josu Ternera, i l'altre, el dur, que s'oposaria al diàleg i que lideraria Txeroki. Un d'aquests moments en què es fa referència a aquests dos sectors és quan es trenca la treva i la policia atribueix la ruptura a la imposició de les tesis d'aquest sector dur. I, sempre segons aquestes informacions, seria aquest sector el que va decidir atemptar a Barajas, encara amb la treva vigent el desembre del 2006.

Garikoitz Aspiazu va néixer a Bilbao el 6 de juliol del 1973 i va cursar estudis d'educació física. Tot i que se l'acusa d'actes de lluita al carrer, la policia no el vincula a ETA fins al 2000, quan va trencar-se la treva decretada durant el govern de José María Aznar, el 1998-1999. Aleshores, la policia considera que va entrar com a col·laborador del comando Biskaia. Després de la detenció dels principals membres d'aquest comando, Txeroki hauria rebut l'ordre de reconstruir-lo, el 2001, any en què hauria participat en diversos atemptats, entre ells el de l'assassinat de Josep Maria Lidón. El 2002, Garikoitz Aspiazu es va traslladar a l'Estat francès i el 2004, arran de la detenció de l'aleshores dirigent d'ETA, Mikel Antza, s'hauria fet càrrec dels comandos. Segons la policia era molt escrupolós i per evitar filtracions mantenia contacte directe amb els membres dels comandos, tal com va quedar manifest el 2007 a Capbreton, quan van matar dos guàrdies civils. Mantenia una trobada amb dos militants en una cafeteria quan van trobar-se amb els agents que feien tasques en matèria antiterrorista.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Cau el cap militar d'ETA

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.