Una caravana d'uns 200 vehicles amb llaços i braçalets negres va sortir ahir a les 11 del matí del centre cívic d'Alcanar. La marxa va seguir per l'N-340 per agafar després l'N-232 en direcció Ulldecona, on es van generar retencions de fins a 5km. La caravana de vehicles escoltada per la policia, va acabar al terme de Vinaròs prop de l'AP-7, on el projecte Castor té previst la construcció d'una planta de tractament terrestre de gas, que l'enviaria, a través de canonades, fins al dipòsit submarí ubicat davant la costa d'Alcanar i Vinaròs.
Un cop allí, prop d'un miler de manifestants van fer una marxa fúnebre per «enterrar de manera definitiva el projecte Castor». La marxa es va fer com si es tractés d'un enterrament real. Al capdavant hi havia el taüt, que representava el cos del projecte, seguit del mossèn i un grup de dones que anaven vestides de dol. Darrere d'aquesta comitiva, hi havia el gros dels manifestants, que acompanyats per una banda de música i un grup de tambors, seguien fidelment l'enterrament del Castor. Un cop mostrat el cos sense vida del projecte, el mossèn de la cerimònia i els portaveus de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres de la Sénia, de Jovens de l'Ebre i del casal Aixumara van llegir uns manifests en què mostraven el seu rebuig total al projecte Castor. Aquests col·lectius, consideren que «les grans corporacions energètiques estan duent a terme una gestió insostenible dels recursos naturals que desembocarà en un agreujament de la ja actual crisi energètica», segons va manifestar un portaveu de Jovens de l'Ebre. A més, van criticar durament la política mercantilista del govern de la Generalitat Valenciana, que per mitjà d'un conseller va afirmar que «el projecte Castor és de vital importància per a la indústria de la ceràmica de la Plana».
D' altra banda, el portaveu de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres de la Sénia, Toni Martín, explicava la necessitat de tenir «diverses alternatives possibles pel que fa a les fonts renovables, o a la construcció de magatzems de gas allà on facin falta, i no lluny del lloc on es consumirà l'energia». I afegia que «Enagás ha ampliat les plantes de Cartagena, Sagunt i Barcelona. Ampliacions que superen, cadascuna d'aquestes, la capacitat total del Castor». Per aquest motiu, van deixar clar que «el projecte Castor no és ni urgent, ni estratègic, ni d'interès públic, ni tan sols necessari». Finalment, després de la lectura dels manifests, es va procedir a l'enterrament del cos del projecte, mentre els assistents a la manifestació cridaven a favor de la unitat de les terres de la Sénia i en contra del projecte Castor, amb el lema «No ho volem».