| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de novembre de 2024


dimecres, 5 de novembre de 2008
>

Maresme. Santa Susanna ja té a punt el projecte per habilitar una marina seca a la platja

L'Ajuntament assegura que hi ha tres operadors interessants a construir l'equipament esportiu

TERESA MÁRQUEZ. Santa Susanna
Santa Susanna ha fet arribar a la direcció general de Ports i Costes el projecte de construcció de la marina seca que s'ha de convertir en el motor econòmic de la nova ordenació del litoral. L'equipament, que segons defensa l'alcalde, Josep Monreal (CiU), ja té tres possibles operadors interessats, tindria una capacitat màxima per a 300 embarcacions de set metres d'eslora. La construcció quedaria semisubterrània i la part que dóna al Camí del Mig quedaria tapada per una duna. L'estructura se situaria als terrenys de la Llantia, a tocar de Pineda de Mar, el mateix lloc que Santa Susanna va proposar perquè s'hi construís la depuradora.


+ Imatge general de la platja de Santa Susanna on es preveu construir la marina seca. Foto: T.M.

El projecte per construir una marina seca a Santa Susanna, la primera del Maresme directament a la platja, ha sortit del calaix on havia estat guardat des de final del 2006. El canvi de govern local i, sobretot, el traspàs de competències del Ministeri de Medi Ambient a la Generalitat ha anat ajornant la proposta, que, finalment, s'ha fet arribar al servei de Ports i Costes. Segons va confirmar fa pocs dies l'alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal (CiU), el servei que es planteja s'instal·larà als terrenys coneguts com la Llantia, a tocar del terme municipal de Pineda de Mar i és qualificat d'equipament esportiu. L'estructura està prevista per poder donar servei a un màxim de 300 embarcacions d'una eslora que no superi els set mestres. «L'edifici tindrà tres plantes i serà semisubterrani, per evitar al màxim l'impacte en la zona», explica l'alcalde. En aquest sentit, la part de la marina seca que donarà a la via del tren quedarà tapada per una duna que donarà continuïtat al passeig marítim. «L'entrada i sortida d'embarcacions es farà a la platja i el gran atractiu del servei és que serà del tot mecanitzat», assenyala Monreal. La marina seca, doncs, funcionarà amb un sistema semblant al d'alguns pàrquings de cotxes que traslladen els vehicles mitjançant un sistema de rails. «Serà innovador, i ja tenim tres empreses interessades a desenvolupar la proposta», assegura Josep Monreal, que considera que un servei com aquest pot atraure un nombre molt important d'usuaris de la zona.

D'altra banda, la construcció de la marina seca comporta un seguit d'actuacions al front marítim, com ara la consolidació definitiva de la base nàutica i la creació d'un camí de ronda que faciliti l'accés a peu.

També es preveu que al costat de l'equipament puguin habilitar-se espais per acollir serveis de restauració, de formació esportiva i altres de vinculats a aquest àmbit. Monreal manté que la marina seca projectada a Santa Susanna «serà única a tot l'Estat».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Un accés per sota la via del tren

>Santa Susanna presenta a Costes el projecte de la marina seca a la platja

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.