La portaveu d'ERC i primera tinenta d'alcalde, Cristina Alsina, considera que la picabaralla final «fa un flac favor a la política, per la visió que acaben enduent-se», per bé que no entra a valorar l'actuació dels dos protagonistes. Alsina creu que en la crida a la responsabilitat que va fer en la seva intervenció s'hi hauria adit més «un debat més serè i més constructiu».
En una línia molt semblant es manifesta la portaveu del PP, Concepció Veray, que reprova la picabaralla més enllà del contingut o de com es va generar, «perquè allunya els ciutadans de l'estament polític». Veray sosté que sempre ha cregut «una manera diferent de fer política a Girona» i admet que no havia viscut mai una situació semblant. En resum, la portaveu popular expressa el desig «perquè no torni a passar mai més» i els plens serveixin «per debatre i dialogar».
Des del grup d'ICV, el seu portaveu, Joan Olòriz, treu importància a la tensa situació que va tancar el ple de dilluns passat a Girona, qualificant-lo «d'anècdota» i atribuint la picabaralla a l'hora que era vorejava la mitjanit, i a les gairebé quatre hores de sessió que havien transcorregut fins a aquell instant, amb el consegüent cansament acumulat per part de tothom qui seguia el ple. Olòriz entén, però, l'enuig del portaveu nacionalista perquè recorda el sentiment que va viure en pròpia pell «la primera vegada que Joaquim Nadal aleshores alcalde de Girona em va retirar la paraula». El portaveu ecosocialista també creu que cal diferenciar el Parlament i l'Ajuntament, on qui presideix la sessió és la mateixa alcaldessa, a diferència del que passa al Parlament, on hi ha la figura del president de la cambra. Ahir no va ser possible localitzar el portaveu del grup municipal del PSC.