| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 26 de desembre de 2024


dimarts, 21 d'octubre de 2008
>

Una exposició connecta els mites clàssics amb els del segle XX

«D'Hèrcules a Superman» es pot visitar a Reus fins al 4 d'abril

EL PUNT. Reus
Contemplar un nino articulat Action Man al costat d'una figura de bronze d'Hèracles o una nina Barbie per actualitzar el mite de la bellesa que representaven Venus i Afrodita, són algunes de les propostes de l'exposició que avui s'inaugura a Reus i que relaciona la mitologia clàssica amb la cinematogràfica i televisiva del segle XX.


+ Una imatge de l'exposició, que avui s'inaugura a Reus. Foto: TJERK VAN DER MEULEN

L'exposició D'Hèrcules a Superman. Déus i herois de la mitologia grecoromana es va inaugurar l'any 2004 a la seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) a Barcelona, s'ha pogut contemplar a diverses ciutats catalanes i ara es mostra al Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus, on es podrà visitar fins al 4 d'abril. A la mostra, tan atípica com suggeridora, es relacionen els déus i herois de la mitologia grega i romana amb altres de la cultura popular del segle XX per tal d'apropar els primers al públic més jove, segons van explicar ahir la regidoria de Cultura, Empar Pont, i el director del Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca, Jaume Massó.

Amb la visita a l'exposició, doncs, s'ofereix una oportunitat a joves i infants perquè tinguin una visió més propera dels déus i herois clàssics a través de la seva relació amb personatges televisius i literaris, així com joguines i altres objectes, que els són més propers. Així, per exemple, a l'exposició es pot veure Apol·lo, rei de l'Olimp, un mite del món clàssic similar al que va representar fa uns anys el cantant Elvis Presley o, actualment, l'actor Leonardo di Caprio. O es mostra la nina Barbie com a cànon actual de la bellesa mitològica de Venus, o Superman com a imatge contemporània d'Hèrcules, l'heroi forçut. O una llàntia amb una representació de Zeus, el déu que simbolitza el poder, al costat d'un joc d'escacs. O una copa amb la representació d'Atenea, la deessa que representa la saviesa, al costat d'un ratolí d'ordinador.



TALLERS


Amb motiu de l'exposició, el Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca ha organitzat uns tallers de mitologia que estan adreçats a estudiants de primària i secundària i també al públic familiar. Amb l'assistència als tallers es facilitarà als participants que aprofundeixin en la reflexió sobre els vells i els nous mites i herois que mostra l'exposició, que està produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, amb la col·laboració de la revista Cavall fort.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>L'exposició itinerant d'«Hèrcules a Superman» arriba al Museu Salvador Vilaseca de Reus

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.