| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 24 de novembre de 2024


dijous, 16 d'octubre de 2008
>

Maragall apel·la a l'estat de dret per mantenir les ajudes als centres d'elit que separen els alumnes

El conseller tanca la polèmica i diu que «caldrà estar pendents del Parlament»

MARCEL BARRERA. Barcelona
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va negar ahir que hi hagi «raons polítiques» en la decisió del seu departament mantenir els concerts educatius a les 16 escoles d'elit que separen per sexe i va reiterar amb paraules més ampul·loses la versió oficial dels últims dies: «La realitat jurídica és la que és i estem en un estat de dret que té implicacions com els concerts d'aquestes escoles». Maragall no va donar, però, la polèmica per tancada i va dir que «caldrà estar pendents» del Parlament.


+ Ernest Maragall, ahir durant el dinar col·loqui. Foto: ACN

En una conferència a l'Ateneu Barcelonès que el conseller va fer ahir al migdia en el marc dels dinar-col·loqui de l'entitat, Ernest Maragall, va venir a dir que no queda més remei que renovar els concerts a les setze escoles d'elit que separen per sexe perquè el marc jurídic és el que és. Una raó, la jurídica, que no convenç de cap manera ni ERC ni ICV, les dues formacions de govern sòcies amb el PSC del tripartit que les últimes hores han volgut recordar una sentència del Tribunal Suprem que donava la raó al govern de Castella-la Manxa en la denegació d'un concert. Tant ERC com ICV han avançat que en el tràmit parlamentari de la reforma educativa presentaran esmenes per tombar els setze concerts de les escoles de l'Opus Dei que tenen un singular tripartit que les avala: PSC, CiU i PP.



«MÉS ENLLÀ QUE MAI»


Pel conseller Ernest Maragall, «estem en un estat de dret» i cal respectar-lo mantenint aquests concerts. En el pla més ideològic, Maragall va venir a dir que, al marge de les qüestions més jurídiques, està en contra de la segregació dels alumnes per raó de sexe. «Mantenir els concerts a aquestes escoles no és cap decisió política», va recalcar ahir el conseller, que hi va afegir: «Hem anat més enllà que mai», en incorporar en el projecte de la LEC que l'escolarització mixta sigui un «requisit, un principi o un criteri» per als concerts que es donin a partir d'ara. Tres maneres diferents de fer referència a les ajudes que tenen matisos importants que sortiran, de ben segur, en l'imminent debat parlamentari. ICV vol que l'escolarització conjunta de nens i nenes sigui considerada un requisit per rebre les ajudes, mentre que CiU considera que escolaritzar junts els nens i les nenes hauria de quedar en un mèrit i que en funció del govern de torn es pugui decidir mitjançant un decret si es vol donar ajudes a aquestes escoles d'elit.

Aquestes reflexions les ha traslladat la diputada de CiU Irene Rigau en una de les converses que ha mantingut amb el conseller Maragall els últims dies. Al Departament d'Educació, i per això s'ha incorporat l'escolarització conjunta, hi ha un corrent d'opinió a favor de tallar aquestes ajudes a partir d'ara, tot i que al mateix departament existeix el temor que legalment no es pugui incloure en una llei l'escolarització mixta com a requisit, ja que això no ho preveu la llei orgànica d'educació (LOE), que, per cert, es va aprovar l'any 2006 al Congrés dels Diputats amb els vots favorables d'ERC i ICV.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Equitat i excel·lència

>Maragall apel·la a l'estat de dret per mantenir les ajudes als centres d'elit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.